6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

15. mail on Tallinna päev

15. mail tähistatakse Tallinna päeva. See juba traditsiooniks muutunud päev pakub tänavugi igas vanuses linlasele kui ka linna külalisele mitmekesist programmi, päeva südameks on Raekoja plats päev läbi toimuvate kontsertide ja üritustega.

Tallinna päevaga tähistatakse 1248. aastal saadud Lübecki linnaõigust ehk Tallinna vastuvõtmist Euroopa linnade liitu.

Tallinna päeva eesmärk on väärtustada linna ajalugu ja tallinlaseks olemist nii Eestis kui ka mujal maailmas.

Kell 10 hommikul taasavatakse pidulikult Tondipoiste ausammas Tondi sõjakooli hoone juures (Tondi tn. 55/ 57).

Tallinna päev avatakse kell 13 Raekoja platsil, kus avasõnad ütleb linnapea ja kõneleb kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Pidulikule avamisele järgneb sõnalis-muusikaline lavastus "Tallinna oratoorium", mille muusikalise kujunduse on teinud Rein Rannap ning sõnade autorid on Karl-Martin Sinijärv ja Jürgen Rooste. Esitab kammerkoor Voces Musicales, dirigent Risto Joost. 

Kell 13.30 algab Raekoja platsi laval Eesti linnade tervituskontsert, kus üles astuvad Tallinna, Võru ja Viljandi kultuurikollektiivid. Tervituskontsert jätkub kell 16.30 Haapsalu, Narva, Pärnu, Paide ja Rakvere kultuurikollektiivide etteastetega.

Kell 15 algab samas koguperekontsert "Kõige suuremad sõbrad". Lasteekraani laulustuudio ja Tallinna Filharmoonikud on kokku pannud toreda haarava lasteetenduse ETV ekraanilt tuntud tegelaskujude ja nende lauludega.

Kell 16 algab pildistamisretk fotohuvilistele koos oma ala parimate asjatundjatega Nõmmel, tutvustatakse linnaosa miljööd ja ajalugu.

Raekoja platsil algab kell 19 kontsert Tallinna Laul, kus kõlavad kümme parimat laulu, mis osalevad tänavusel laulukonkursil Tallinna Laul.

Kell 20 algab samas Vanilla Ninja ja Estonian Dance Big Bandi tasuta kontsert. Tallinna päeva lõpetab kell 21.15 Raekoja platsilt algav lippude ja tõrvikutega keskaegne protsessioon "Lübecki õiguse jälgedes", mis kulgeb naabertänavaile peatustega ajalooliste hoonete juures, mille ees esinevad Tallinna Toomklubi kollektiivid. Protsessioon lõpeb Rae apteegis.

Lisainfot Tallinna päeva kohta ja ürituste täpsema kava leiab siit

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700