Kirvepäeval sepistab muuseumi Põhjaõue sepp Ivar Feldmann kirve, millele samas kirvega haabjat õõnestav meister Jaan Keerdo varre taha seab. Keset Põhjaõue on väljapanek Jaan Keerdo ja muuseumi töökirvestest. Keskpäeval algab linnuse Läänehoovis kirveviskamise võistlus. Sellel alal korraldatakse ka Põhjamaade meistrivõistlusi ja 2004. aastal toimusid need Eestis.
Pärast võistlust saab Põhjaõues harjutada kätt puulõhkumise töötoas. Samas valmib ka kirvesupp, mida jagatakse kõigile soovijatele.
Kirvesupi retsept:
Võta üks kirves, pese ja kuivata see ning määri rasvaga. Pane kirves külma vette ja aja keema. Keeda pool tundi. Koori kolm kartulit, tükelda ja lisa supile. Too keldrist üks kapsapea ja mõni porgand, haki peeneks ja sega supi hulka. Lisa hakitud sibul. Keeda veel pool tundi, tõsta pada pliidilt ära, tõsta kirves supist välja. Anna supp lauale, lisaks paku hapukoort ja hakitud muna.
Autor: sekretar.ee