7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narvas pakutakse pühapäeval kirvesuppi

Narva Muuseumis toimub 12. juulil kirvepäev: saab vaadata kirvenäitust, valmistatakse kirves, visatakse kirvestega täpsust, õpitakse puulõhkumist ja süüakse kirvesuppi.

Kirvepäeval sepistab muuseumi Põhjaõue sepp Ivar Feldmann kirve, millele samas kirvega haabjat õõnestav meister Jaan Keerdo varre taha seab. Keset Põhjaõue on väljapanek Jaan Keerdo ja muuseumi töökirvestest. Keskpäeval algab linnuse Läänehoovis kirveviskamise võistlus. Sellel alal korraldatakse ka Põhjamaade meistrivõistlusi ja 2004. aastal toimusid need Eestis.

Pärast võistlust saab Põhjaõues harjutada kätt puulõhkumise töötoas. Samas valmib ka kirvesupp, mida jagatakse kõigile soovijatele.

Kirvesupi retsept:

Võta üks kirves, pese ja kuivata see ning määri rasvaga. Pane kirves külma vette ja aja keema. Keeda pool tundi. Koori kolm kartulit, tükelda ja lisa supile. Too keldrist üks kapsapea ja mõni porgand, haki peeneks ja sega supi hulka. Lisa hakitud sibul. Keeda veel pool tundi, tõsta pada pliidilt ära, tõsta kirves supist välja. Anna supp lauale, lisaks paku hapukoort ja hakitud muna.

 

 

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700