ÄP Restoranitest: Nop üllatab põnevate roogadega

Nop on Kadrioru servas tegutsev omanäoline kohvik-pood, millel vanust üle aasta. Värske, hubane, tervislik, ökoloogilne, laste- ja inimsõbralik, võiks olla tema lühiiseloomustus.

Nop on lihtne koht: tavalise puumaja tavalised toad, laudpõrandate ja tagasihoidliku mööbliga. Tellimusi võetakse letist ja lõunasel ajal oli järjekorras päris mitu inimest, nii et andis oodata. Ooteaega läks vaja, et kirjuks kirjutatud tahvlilt meelepärast rooga välja valida.

Nopi menüü on põnev ja värskendavalt omanäoline. Hommikusöögiks pakutakse näiteks rukkiputru kuivatatud õuntega ja banaanileiba kaneelivõiga, kogupäevamenüüs on lihtsamate suupistete hulgas quesadillad, hummus, feta-greibi salat, suppe esindasid tomati-fenkoli püreesupp ja gazpacho blanco, põhiroogasid kalkunivarras, grillitud merilest. Lisaks ahvatlevalt letile laotud saiakesed ning koogid.

Vahetevahel tundub mulle, et Eestis oleks justkui käimas salajane "Igavaima menüü"? konkurss, mida suur osa söögikohti iga hinna eest ära võita himustab. Võib arvata, et Nopi sellest konkursist osa ei võta: kui merilest safranikastmega võiks esineda ka mõne muu Tallinna restorani menüüs, siis spagette kuivatatud Sardiinia kalamarjaga pole ma veel kusagil kohanud ja valge gazpacho on samuti väga haruldane.

Oma menüüga täidab Nop parajasti igavate pubitoitude ja kõrgkulinaarsete kompositsioonide vahele jäävat tühikut: selged ja puhtad maitsed, värske, lihtne, hooajaline. Toidud on nipikad, aga mitte liiga keerulised. Merilest oli väga maitsev, mahlakas, parimas küpsusastmes, kaste tugevalt safranine, väiksed koorega keedetud kartulid lisasid kodusust. Spagettidele oleks võinud kuivatatud kalamarja natuke rohkem olla, maitse oli pigem aimatav kui tuntav. Kokk oleks justkui poolele teele pidama jäänud: julges küll eksootilise roa välja mõelda, kuid mitte täies mahus teostada, lisades kalamarja ainult natuke, et ehk muidu ei maitse...

Kuivatatud kalamarjaga spagetiportsjon oli pigem väike kui suur, täislõunaks sellest ei jätkunud ja lõunakaaslane, kes oli otsustanud pastaroa kasuks, tellis kohe juurde rabarberikoogi. Aga rabarberikook, saatjaks cappucinovaht, oli jälle nii suur, et jätkus kahele.

Imelik, kusagil mujal maal pole portsjonite suurused nii ettearvamatud kui meil, kus iial ei tea, kas eelroog on paariampsune suupiste või kolmveerand kõhutäit ja kas koogist jätkub ühele, kahele või kolmele.

Sööjaid oli palju, saime viimase vaba laua. ühtegi arvutiga suhtlevat üksikut kiirsööjat Nopis (parajasti?) ei olnud, küll aga mitu last: üks kärus, üks lastenurgas mängimas. Ka kahekaupa lõunastajatel tundus justkui aega rohkem olevat kui südalinna bistroodes. Pigem elutuba kui söögikoht.

Kadriorglastele võib lausa kade olla, neil on Nop, Tigu, Kadrioru restoran ja Park Caf?©.

Toit: 9

Teenindus: 9

Interjöör: 10

Aadress: Köleri 1, TallinnTelefon: 603 2270Avatud: 8-20

Põhiroogade hinnavahemik: 80-95 kr.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara