9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvised lilled kontoris

Suvi on elavate lillede aeg ja seetõttu saab neid sagedamini ka kontorisse osta. Ärge kasutage kontoris kuivatatud või kunstlilli hiliskevadel ja suvel! Erand tehke ainult suurte kunstpuude ja -vääntaimede osas, mis kuuluvad ruumikujundusse, jagab soovitusi Äripäeva juhiabi käsiraamat.

Vahelduseks võib ametiruumides kasutada loodusest korjatud lilli. Tuleks siiski jälgida, et tugevalt lõhnavad taimi oleks ametiruumis vähe, sest need võivad häirida keskendumist, rääkimata allergiaohust.

Aasa- ja metsalilli vaasi korjamisel ei tohiks ära põlata ka umbrohtu ja prahitaimi - õis on õis. Põllulilli võib ühte vaasi koguda suuremas sordi- ja värvivalikus kui suureõielisi kultuursorte. Siiski - liiga suur lillekimp vaasis on vaid punt kuivavat heina ja asutuse külalisel võib tekkida õigustatud küsimus, kus te küülikuid hoiate. Jääge hea maitse piiridesse. üks-kaks õit igast sordist, lisaks rohelisi taimi ja ongi vaas täis. Ka nende lillede sättimisel tuleks jälgida lillede värvivaliku nõudeid, pikkuse-suuruse suhteid, vaaside valikut, lilleseade tasakaalu jms.

Metsikult kasvanud lilli ei eksponeerita kristallvaasis. Valige tagasihoidlik keraamiline anum või lihtne läbipaistmatust klaasist vaas. Savivaasi on palju raskem seest puhas hoida kui klaasvaasi, aga seda tuleb teha, kuna metsalillede vesi roiskub kiiresti ja hakkab haisema.

Kes ei soovi katsetada põllulilledega, võib kontoriruume kaunistada kallimate kultuursortidega. Need näivad klaasvaasides alati esinduslikud ja õitsevad kauem.

Kallid eksootilised lilled on pidupäeva ja õnnitlemise õied, argipäeval sobivad ruumi kaunistamiseks odavamad, meie kliimavöötmes kasvatatud lilled.

Autor: sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700