Saueaugu teatritalus mängitakse Runneli ja Kõivu "Küüni täitmist"

Saueaugu teatritalus tuuakse lavale Madis Kõivu ja Hando Runneli järgi valminud "Küüni täitmise" lood ja laulud.

Saueaugu teatritalu peremehe Margus Kasterpalu sõnul jätkavad "Küüni täitmise" lood ja laulud kohavaimu ja teatriteksti lähedusele ülesehitatud lavastustesarja. "Ning millisele teisele tekstile tuginedes seda siis ühel kolhoosiaja üleelanud lauda õuel ikka proovida, kui mitte Kõivu ja Runneli legendaarsele "Küüni täitmisele", mis neile meestele omase detailitundmise ja üldistusvõimega jutustab lugusid inimestest, keda me isegi justkui tunneksime, ja aegadest, mida me võib olla parema meelega ei oleks kaasa elanud,"? räägib Kasterpalu. Tema sõnul äratatakse "Küüni täitmise" monoloogid ellu tõeliselt naturaalses keskkonnas, mis annab lavastusele kindlasti ehedust juurde.

Saueaugu teatritalu hooned pärinevad aastast 1920 ning kuni 1980ndate lõpuni on need olnud tavapärases kasutuses elumaja, lautade, heinaküüni ja -lakkade ning aitadena. "Küüni täitmist" mängitakse talu õuel, kuhu on loodud publikule sobivad võimalused lavastuse jälgimiseks.

Saueaugu talu asub Ohtla külas, Martna vallas, Lääne maakonnas.

Lisaks täna kell 18:00 algavale esietendusele mängitakse "Küüni täitmist" veel üheksal korral augusti esimesel poolel.

Saueaugu teatritalu kodulehekülg: http://saueaugu.festival.ee/

Osale arutelus

 • sekretar.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara