Võidab see, kellel on sihik paigas

Tänane ja homne meediaost peab olema väga täpselt sihitud - piltlikult öeldes nagu laskesuusatamine, kui sihik püssil on viltu, siis jäädki oma trahviringe tegema.

Esimesed kärped turunduses on juba tehtud (üritustes, turundusematerjalide- ja reklaamide tootmises, meediahindades), kuid nii nagu riigieelarvegagi, pole kärpimine lõppenud, vaid kestab edasi.

Turundusjuhtidelt oodatakse kokkuhoidu ja samal ajal kiiremaid, osavamaid ja odavamaid lahendusi -veenvamat plaani masust võtjana väljumiseks. Tarbijad ei jagu kõigile, oluline on kasumliku kliendi säilitamine, mis on odavam kui kahuriga uusi püüda. Turundus läheb järjest personaalsemaks ja lojaalne klient on eeldus, et uusi kliente püüdma minna. On normaalne, et turundusjuhil on täpsed andmed, ja veel täpsem analüüs, mis on numbrite taga.

Maailm muutub pidevalt ja vaevalt tarbijad lähimal ajal endiste tarbimisharjumuste juurde naasevad. Pigem sättigem kõik oma vaim valmis, et ka meediahinnad ja muud tasud on peale korrektsiooni oma tegelikule väärtusele vastavale tasemele langenud ning püsivad seal pikemalt kui kunagi varem.

Täpsem sihtimine uuringute ja intervjuudega ning agentuuride erinevate tööristadega peabki tõstma meediaagentuurid uuele tasemele. Ka meediaagentuuride turg korrastub. Kes pole muutusteks valmis, kaotab olulise osa oma klientidest.

Arvamuslugu ilmus Äripäeva täna ilmunud lisaväljaandes Turunduse TOP, kus on reastatud erinevate turundus-, reklaami- ja meediavaldkondade parimad tegijad.

Osale arutelus

 • Meelis Järvela

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara