Pidutsetakse senisest vähem, aga hästi

Pidude korraldamisel lähtuvad paljud ettevõtted hetkel motost: pigem vähem, aga hästi. Samuti üritatakse rohkem oma jõududega hakkama saada. Keeruline aeg on kõigi ettevõtete pidutsemise eelarvet oluliselt kärpinud. Sellest hoolimata pole suur osa firmasid töörahvale mõeldud ürituste ärajätmist vajalikuks pidanud.

"ühisüritused nagu jõulupidu ja suvepäevad on meie ettevõttes siiski jäänud, kuna näeme neis olulist rolli oma töötajate motiveerimisel ja ühise vaimu hoidmisel,"? rääkis Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein.

Sama kinnitas ka Prisma Peremarketi personalijuht Reet Ratas. Olgugi, et peod on üks võimalusi, mille pealt rasketel aegadel säästa, pole ettevõte selle tõttu veel ühestki firmapeost loobunud, neid on viidud tema sõnul läbi lihtsalt tagasihoidlikumalt ja oma töötajate abiga. "Samas muidugi ei välista me sellist võimalust juhul, kui olukord majanduses veelgi halveneb,"? lisas Prisma Peremarketi esindaja.

üritusturundusfirmadele pole ettevõtted ka raskest ajast hoolimata selga pööranud. Suuremate pidude korraldamisel kutsutakse endiselt appi vanad, järgiproovitud ja head koostööpartnerid. Kuid ka selle teenuse pealt üritatakse kokku hoida. "Kindlasti annab ära jätta näiteks vahendajaid. Samuti on võimalik korraldada üritusi ettevõttele lähemates paikades, et hoida seeläbi kokku transpordi pealt,"? mainis Ratas.

Estravel AS turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on võimalik saavutada kokkuhoidu ka sellega, et korraldada lühemaid ja mitte ülipeeneid üritusi. Kuna Estravel on ka ise otsapidi üritusturunduses sees, korraldatakse firmade suvepäevi ja erinevaid konverentse, siis on neil Rüütsalu sõnul olemas ka teatud know-how ja palju saab oma jõududega ära tehtud. "Küll aga kasutame ka erinevate asjatundjate abi, kui ürituse tegevuskava seda ette näeb. Igaüks jäägu ikka oma liistude juurde,"? lisas Estravel AS esindaja positiivselt.

Hulga säästlikumalt on võimalik Kasteini sõnul korraldada ka ju tööalaseid koosolekuid, seminare ja koolitusi. "Töisemad koosviibimised, mis varasemalt tihti majast väljas korraldati, on nüüd näiteks taas majja tagasi "kolinud". Samas on ka ruumide rendihinnad ja paljude teenuste hinnad langenud ja kokkuhoid tuleb üldisest konjunktuurist,"? tõi Kastein näite.

Et kriisiaja maiku üritustele juurde ei jääks üritavad ettevõtted lahendada asju loominguliselt ja leidlikult. Prisma pidas sel aastal suvepäevi näiteks loomaaias, kus korraldati piknik, toimus viktoriin, kus erinevad võistkonnad pidid leidma loomaaiast vastuseid erinevatele küsimustele ning palju muud põnevat.

"Olulisema kulude suurusest on ju see, et töötajad saaksid võimaluse "võtta aeg maha"? ning kohtuda mittetöises õhkkonnas oma kolleegidega teistest üksustest aega veeta. Ka Saku pidas suvepäevi mõneti tagasihoidlikumalt kui varem. Peopaigaks leiti mõnus ja hubane Metsanurme talu otse Saku vallast. Estravelis pidude hooaeg alles algab, nutikalt ja soodsalt proovivad ka nemad Rüütsalu sõnul hakkama saada.

KOMMENTAARPeep Ehasalu, Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht

Klient on muutunud hinnatundlikumaks ja uurib rohkem erinevaid võimalusi. Võetakse väiksemalt ette, on ka ürituse ära jätnuid. Enamik püsiklientidest ettevõtteid, kes on meie juures oma igaaastaseid üritusi teinud, teevad seda siiski ka sel aastal, kaasa arvatud eelpeod, peod ja järelpeod. ühest retsepti, kuidas praegusel ajal ürituste korraldamise pealt kokku hoida ei ole. Eeltööd tuleb korralikult teha ja tervik väga hästi läbi mõelda: mis on üritusel osalejate jaoks väga tähtis ja mis vähem. Vastavalt sellele saab hakata otsima kokkuhoiukohti. Palju ülesandeid saab ka firma oma töötajate vahel jagada, loomulikult kui inimestel on aega ja tahtmist. Parimal juhul ühiselt tehtud hea üritus liidab kollektiivi.

Loomulikult anname endast parima, et üritus eelarvest hoolimata oleks igati särav. Väikse mänguruumi annab menüüvalik, firma enda inimeste rakendamine. Samas, kui ülemus on pooled kolleegid ilma pikemalt selgitamata lahti lasknud, siis on üritusel kriisiaja maik nii või teisiti suus. Kui räägitakse ausalt oma alluvate ja kolleegidega, kõik tunnevad oma vastutust ja õigusi, siis võib ka ausalt öelda, et sel aastal palju raisata ei saa ja tuntakse ennast hästi ka väiksema peoga. Ainult kõva peoga ei tee kogu senist suhtumist heaks, pidu on ainult üks lüli firma terviklikus tegevuses.

Lugu ilmus Äripäeva lisas Firmapidu.

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara