ÄP restoranitest: toit linna südamest

Tallinna kõige uuemas plazas, Metro Plazas Viru väljakul on üheskoos nii café Mademoiselle kui bistro Mary, mis ühekaupa võttes on mõlemad täitsa vahvad söögikohad.

Metro Plazal on põnev ajalugu. Kaupmees Rotermann sai oma kaubamaja praegusel Viru väljakul, varasemal Vene turul, valmis üle-eelmise sajandi keskel. Enamiku ajast on selles hoones tegutsenud üksteise järel aga koolid.

Sellesama maja ees on Tallinna nullpunkt, kust mõõdetakse kõiki Tallinnast lähtuvaid teepikkusi. Nüüd on vana hoone müüridele klaasist kast peale ehitatud ja linnakodanikel jälle põhjust sisse astuda.

Just siin, linna absoluutses südames, oligi üks söögikoht puudu.
Sööke kõigile maitsetele

Ühe söögikoha asemel on nüüd korraga kaks: bistroo ja kohvik, kummalgi oma nimi. Linna kõige kesksema asukohaga kohvik-bistroona pakub mademoiselle Mary kõike, mis ühte väheldasse söögikohta vähegi mahub: odavad päevapraed, lopsakad liharoad, supid, pastad, pitsad, salatid, kilepakendis tänavaroad, eksklusiivsed koogid ja tordi ning värsked saiakesed.

Isegi hamburgerid ja friikartulid. Tordid ja kringlid kodusele pidulauale, wrap kiireks tänavaampsuks, vorstiroog säästulõunaks, linna suurim šnitsel ja grillitud hiidlihatükk lihasööjatele, kohv ja koogid maiasmokkadele. Esindatud on Prantsusmaa, Austria, Ameerika ja Aasia.

Selline meeldida tahtmine võiks rahvast murdu kokku tõmmata, aga kas siis ülepakkumise või masu tõttu erilist tungi ei paista olevat.
Toite erinevatelt rahvastelt

Ka sisekujundus püüab kahte kärbest korraga: keskosas on bistroo-stiilis pukklauad ja -toolid, akna all kohvijoojate sohvad. Kaasaost käib uksealustest lettidest. Värvid must, valge ja natuke kulda. Üldmuljelt siiski pigem bistroo kui kohvik.

Ühekaupa võttes on mõlemad söögikohad täitsa vahvad. Bistroos saab kõhu kiirelt ja korralikult täis, seal on odavamaid ja kallimaid roogi, menüü pole pikk, kuid on piisavalt omapärane.

Valikus on sellised vahvad road nagu originaalne Austria lihaleib kartulipudruga ja Wienerschnitzel ehk hiiglaslik, 23-26sentimeetrise läbimõõduga õhuke lihatükk. Kalleim praad on gourmet' liha nime kandev 250grammine meesteportsjon.

Selle lihatüki tavapärasest suuremad mõõtmed läksid asja ette, sest vaatamata gourmet'le oli üks serv liialt kuuma saanud ja apetiitsuse kaotanud.

Tõe huvides pean kinnitama, et teine, paksem serv maitses täitsa hästi ja ka teine roog, kalasalat oli hea.
Magusroogade paradiis

Kohvikupool on vanas tuntud madmuasellilikus headuses, suure koogi-kommi- ja saiakesevalikuga.

Proovige näiteks morengirulli, sellist mujal ei saa - beseest, vahukoorest, maasikatest ja rohelisest hapukast eksootilisest puuviljast lopsakamõõtmeline maius.

Kohvikus, muide, on midagi niisugust, mida mujal pole: niipea, kui mõni potentsiaalne klient vähegi huvitatumalt koogivitriini vaatama jääb, tuleb ettekandja leti tagant välja, et selgitusi jagada. Ja abi läheb vaja, sest valik on suur.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara