13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: kaunid kehad ja kirglikud tangomeloodiad

Tänaõhtune kontsertšõu Nokia kontserdimajas toob vaatajate ette Hollandi päritolu tantsuorkestri Danny Malando Orchestra unikaalse koostööprojekti eesti artistidega. Tantsunumbrid on lavastanud võistlustantsija Eduard Korotin.

Danny Malando Orchestra annab Eestis etenduse, mille teeb kordumatuks eestipoolsete artistide kaasamine. Vokaalsolistina astub koos orkestriga üles Dave Benton, silmailu ja tantsunumbrite eest hoolitsevad aga tantsupaar Eduard Korotin - Kristine Esko-Veskimäe ning Korotini tantsuklubi Kreedo Dance õpilased.

Danny Malando Orchestra on alguse saanud juba 70 aastat tagasi. Aegade jooksul on selle liikmed vahetunud ning kunagise asutaja Arie Maaslandi asemel juhib praegu orkestrit tema lapselaps Danny Overweg. Koos Malando Orchestra nimega on säilinud orkestri läbi aastakümnete kestnud sära ning repertuaari suunitlus, mis seab ülimaks tango ning muu kirge täis tantsumuusika.

Tuntud meloodiad aastakümnete tagant

Tänase kontserdi kavas on igihaljad kergemuusikažanrisse kuuluvad meloodiad, millest paljud on tuttavad ka eesti publikule. Kontserdil Nokia kontserdisaalis kõlavad laulud, mis on menukad olnud läbi paljude aastakümnete, teiste hulgas "Marina, Marina", "Quando, Quando", "Moon River", "Smail", "Spanish Eyes" jpt.

 Kontserdi eestipoolse korraldaja Adolf Käisi sõnul on tegemist unikaalse šõuga, mille lõplikku kuju ootavad põnevusega nii korraldajad kui ka esinejad. "Algul oli plaanis kasutada Hollandi soliste, aga otsustasime need asendada sellistega, keda kohalik publik tunneb", rääkis Käis.

Dave Bentonile langes valik, kuna orkestri produtsendid, kes teda varem esinemas olid näinud, leidsid, et Bentoni esitusviis sobiks orkestri näoga. Et olla igakülgselt tasemel, paluti kontserdi tantsulist poolt kujundama üks Eesti võistlustantsu tipp-paare Korotin ning Esko-Veskimäe. Tantsunumbrite osas ootab ettekandmist spetsiaalselt lavastatud kava, mida orkester varem publikule pakkunud ei ole.

Tangorütmid igas vanuses publikule

"See muusika on elav ja ilus juba selle tõttu, et näha, kuidas kergemuusikat avab professionaalne orkester. Ka arranžeeringud on väga huvitavalt tehtud. Kasvõi "Arrivederci Roma" - me oleme sellest oma sadat varianti kuulnud, aga nende esituses on huvitav, kuidas just nemad seda teevad," arvas Käis.

Käis usub, et kontsert tõmbab kokku igas eas publikut, kuid eelkõige võib see sooje tundeid tekitada nendes, kellel samade lauludega oma isiklikud ilusad mälestused seostuvad. "See on kontsert sellele publikule, kes on neid laule terve elu jooksul kuulanud ja laulnud. See on tagasitulek oma noorusesse, sest need tuletavad meelde armastust ja ilusaid hetki. Siin on igale põlvkonnale midagi tuttavat," mõtiskles Käis.

Käisi sõnul on Nokia kontserdisaalis toimuv kontsertšõu seda tähelepanuväärsem, kuna tänapäevases kontsertidevalikus on sarnase stiili ja kvaliteediga üritust üsna raske leida.

"Omal ajal tõmbasid tantsuorkestrid väga palju rahvast kokku, kuid tänaseks on nad praktiliselt kadunud. Praegu on Malando orkestriga võrreldavaid orkestreid maailmas üsna vähe ning see on neist üks parimaid. Malando orkestri esitusel on oma nägu ning stiil, see ei ole lihtsalt muusika ettekandmine. Popmuusika tuleb peale ja sisse, kuid ime küll - on laule, mis kestavad juba alates 30-40. aastatest ning ei kao kusagile," rääkis Käis.

 

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700