Autor: Signe Sillasoo • 31. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolleegidega aardejahile

Kui talve- või suvepäevade kavva kuuluv viktoriin, pantomiim-Alias või köievedu on ennast ammendanud, siis võiks koos kolleegidega võtta ette midagi sootuks atraktiivsemat. Sekretar.ee pakub välja 10 võimalust.

1. Köiellaskumine

Türisalu pangalt või Lauluväljaku tuletornist

Firma suve- või talvepäevi teeb hulga huvitavamaks ja sportlikumaks köiellaskumine looduslikust või tehisseinast, kasutades alpinismiköisi ja laskumisvahendeid. Türisalu pangalt on laskumise pikkuseks 20-35 meetrit, Lauluväljaku tuletornist 42 meetrit. Seiklus sobib gruppidele, kus 10-30 inimest. Köiellaskumine kestab keskmiselt 3-4 tundi.

Hind: köielaskumine tuletornist kuuele inimesele 4000 krooni, pangalt 3000 krooni. Iga lisanduv inimene 350 krooni.

www.360.ee

2. Räätsamatk

Sügis ja talv on parim aeg räätsamatkade korraldamiseks. Põhja-Ameerika indiaanlaste klassikaliste lumekingade abiga on võimalik ühes kolleegidega minna sügise saabudes paariks tunniks avastama rabade kõige raskemini ligipääsetavamaid kohti või turnida talvise paksu lumega järsunõlvalistel oosidel, mis vahelduvad väikeste järvesilmadega. Matkade pikkus keskmiselt kuni 10 kilomeetrit. Maksimaalne grupi suurus 50 inimest.

Hind: sõltuvalt matka pikkusest 350-500 krooni inimene.

www.seikleja.com

www.360.ee

www.seiklusretked.ee

www.matkajuht.ee

3. Aardejaht

Seiklushimulistel on võimalus korraldada firmaüritustel näiteks aardejaht. Otsima asutakse Põhjasõja ajast kadunuks jäänud Karl XII aaret. Võimalus on matkata nii öösel kui ka päeval, valida nii pikem kui ka lühem marsruut. Sõltuvalt raja pikkusest, mis on 2,5-10 km, kestab aardejaht 1,5 kuni 4 tundi. Öisel matkamisel pikeneb jaht ligi tunni võrra. Matku korraldatakse aasta läbi.

Hind: 103 krooni inimene. Öine matk 10% kallim.lahemaaokoturism.planet.ee

4. Ellujäämiskursus

Aasta läbi saab õppida Eestimaa looduses ellujäämist. Kursuse raames saavad kõik osalejad kogemuse, kuidas ekstreemsetes situatsioonides tavapärast varustust omamata iseendaga toime tulla. Aimu saab sellest, kuidas välisauna ja punkrit ehitada, kalastusvahendeid ja püüniseid teha, looduses ilmakaari ja kellaaega kindlaks määrata. Kursusi korraldatakse üle Eesti seitsmes eri raskusastmes ja kuni nelja ööbimisega. Maksimaalne grupi suurus kuni 50 inimest.

Hind: päevapakett 20 inimesele 2500 krooni

estsurvival.maaturism.ee

5. Seiklussafari

Firmaürituse võib korraldada ka metsas maasturitega seigeldes. Lahingusse asutakse 2006. aasta Suzuki Jimnydega, mis on ohutud, mugavad ja sobivad suurepäraselt maastikul seiklemiseks. Autod on varustatud vintsi, GPSi ning raadiosidega. Safari jooksul korraldatakse seiklusmänge, metsalaagreid.

Hind: auto alates 2500 kroonist 3-5 tunniks.

www.matkad.ee

6. Zorbing

Meeldejäävaks muudab kindlasti ka zorbing, mis võimaldab üksi või kaksi veereda mäest alla 3meetrise läbimõõduga läbipaistva Zorb palli sees. Veeremine on ohutu. Lisaks turvarihmadele ja -vöödele kaitseb sõitjat paks õhukiht palli sisemise ja välimise kihi vahel, mis on ühendatud omavahel mitmete nööridega. Sobiv pinnas veeremiseks on nii muru, lumi kui ka vesi.

Hind: tund sõitu 1000 krooni.

www.veereja.com

7. Hõljukisõit

Hõljukisõit on võimalik proovida nii maas, vees, jääl, liival kui ka mujal. Sõita saab igal aastaajal, iga kell ja iga ilmaga. Hõljukisse mahub sõitma kaks inimest, kelle kogukaal tohib olla maksimaalselt 175 kilogrammi.

Hind: tund sõitu 5-8-le inimesele sõltuvalt hooajast 3840 või 4080 krooni.

www.holjukid.ee

8. Tõukekelgumatk

Tõukekelgumatkad on talvisel ajal mõnus ajaviide vabas looduses. Vana tuntud Soome kelguga saab sõita jäätunud jõgedel mitmeid kilomeetreid. Matkade pikkus keskmiselt 2-2, 5 tundi.

Hind: 10 inimesele 3900 krooni.

www.soomaa.com

www.matkajuht.ee

9. Mururalli

Murutraktor pole mõeldud mitte üksnes niitmiseks, vaid ka rallimiseks. Oma rallisõidu oskused saab proovile panna spetsiaalselt võidusõiduks kohandatud kiiretel murutraktoritel.

Hind: ühe võidusõidu hind 50 krooni

www.mururalli.ee

10. Vibulaskmine

Sportlikult saab veeta aega ka vibu lastes. Pärast väikest koolitust ja laskevarustusega tutvumist on võimalik osaleda jahivõistlusel, küttides jahiloomade kujutisega sihtmärke. Kajamaale asuvale maastikurajale on rajatud 32 laskmiskohta ning avar täismõõtmetes harjutusväljak. Samas on võimalik lasta panna rada üles enda jaoks sobivasse kohta. Optimaalne grupi suurus 10-60 inimest.

Hind: 400 krooni inimene

www.kuldnool.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700