8. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Memory keskendub tänavu eesti muusikale

Menukontsertide sari Memory toimub tänavu kuuendat aastat. Täiesti uue muusikalikakava aluseks on seekord eestikeelne muusikalirepertuaar, mida esitavad nii professionaalsed lauljad kui ka laulvad näitlejad.

Veel mullu mõlkus galakontserdi korraldajail peas mõte Memory kontsertidele kriips alla tõmmata. Tugeva publikumenu tõttu otsustati sarjaga siiski jätkata. "Eelmise aasta Memory kontserdi korraldamisega sai tõesti vastu võetud põhimõtteline otsus, et kuna see kontsertsari on publiku hulgas leidnud oma kindla koha, tuleb seda edasi korraldada," ütles Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene, kelle sõnul ei ole praeguseks kõhklusi enam ka Memory 2011 toimumise osas.

"Memory on ainus muusikalikontsertsari Eestis, mis on leidnud sellise koha publiku südames. Me soovime seda kohta hoida. Memory formaat jääb kestma ning selle sisu korduma ei hakka, kuna maailmas on väga palju huvitavat muusikalimuusikat, mida publikule tutvustada," teatas Nõgene.

Tänavu kodumaine temaatika

Kuna Vanemuise teater tähistab tänavu oma 140. sünnipäeva, on sellest lähtunud ka korraldajate soov tutvustada Memory 2010 programmis publikule kodumaist muusikat.

 "Tänavuse Memory teeb eriliseks see, et kavas on kasutatud Eesti autorite loomingut. Materjal pärineb Eesti lavastustest ning seega on ka kogu kava eestikeelne," rääkis näitleja Hannes Kaljujärv, kes on Memory-kontsertidel kaasa teinud korduvalt.

Kuna ajad on kitsad, on ennast veidi kokku tõmmanud ka Memory - mulluse kaheksa kontserdi asemel toimub neid tänavu viis. Õnneks ei ole muutunud ei kontsertide sisuline maht ega ka vorm.

"Tegu on vaheajaga, täispika kontserdiga, ja kui vaadata solistide nimekirja, siis soliste on sel aastal laval isegi rohkem kui eelmisel või üle-eelmisel aastal! Memory ei ole kunagi kvaliteedis alla andnud ja lavalt pakutava osas kokku hoidnud. Laval on ka tänavu suur orkester, bänd ja solistid," teatas Nõgene.

Muusika vahele on pikitud draamasketšid

Memory-kontsertide atmosfäär on ikka olnud meeleolukas ja lõbus. Selle üks põhjustest on laulvate näitlejate kasutamine, kes ilmestavad muusikaligalat väikeste draamasketšidega.

"Mina ennast lauljaks ei pea. Muusikalitsunfti ma ei kuulu, aga ma arvan aimavat, miks me seal pundis koos Tommingaga olnud oleme - ju ikka on tsirkust ka tarvis. Loodetavasti seda trirkust tuleb ka sel aastal," arvas Kaljujärv.

Esinevad armastatud solistid

Tänavu kuuluvad Memory-gala solistide ridadesse Gerli Padar, Hanna-Liina Võsa, Koit Toome, Lauri Liiv, Maarja Mitt, Merle Jalakas jt. Lisaks lauljatele annavad Memory 2010 õnnestumisse oma panuse Vanemuise teatri laulvad draamanäitlejad Maarja Mitt, Hannes Kaljujärv ja Tanel Jonas. Konferansjee rollis, nagu juba traditsiooniks saanud, on dirigent Tarmo Leinatamm.

Ettekandele tulevad valitud palad eestikeelsest muusikaliloomingust. Esindatud on näiteks lastemuusikalid "Nukitsamees", "Buratino" ja "Lumekuninganna"; muusikalid "Suveöö ilmsi", "Kuldvasikas ehk Raha paneb rattad käima" ja "Verevennad"; rockooper "Ruja"; operetid "Hermese kannul", "Tuled kodusadamas", "Raudne kodu" ja "Laanelill", mängufilm "Verekivi" jmt.

Autor: Lemmi Kann, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700