16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas valida peokohta ja cateringi?

Piduliku ürituse kordaminekul mängib väga suurt rolli hästi valitud peokoht, veatu korraldus ning kaunis peolaud. Anname mõned soovitused, kuidas valida just teile sobivat peokohta ning caterin'gi.

Meie kaunil Eestimaal on palju toredaid mõisaid, turismitalusid ja muid peokohti, kus oma toredat pidu pidada. Kõik algab esmalt peo stiilist, eelarvest ja külaliste arvust ning sellest, kas ööbimine on vajalik.

Tallinna lähistel on sellised toredad peokohad nagu Saku mõis, Saue mõis, silmale ilumeelt pakkuv Sausti mõis, glamuurne Vihterpalu mõis, Maardu mõis.

Äranimetamist väärivad kindlasti ka Luhtre turismitalu, Palmse mõis, Sagadi mõis, Viimsi peo- ja pulmakeskus ning veel palju teisigi toredaid peokohti üle terve Eestimaa.

Paljud peokohad pakuvad võimalikult palju lisateenuseid, et klient ei peaks muretsema catering’i, dekoori, peojuhi või ansambli pärast.

Kes soovib ehtsat maapidu, siis äärmiselt tore koht on Mustjõe kõrtsitalu, kus aiaväravas valvavad kaks suurt sõpra – suur metssiga koos tigeda hanega. Nende omavaheline kooslus on väga nauditav. Samas on kohapealne äärmiselt tore ja sõbralik pererahvas kogu kompleksi selliselt välja kujundanud, et seal saab pidada nii toreda pulma kui ka firma suvepäevad.

Paljud peokohad pakuvad ise catering’i-teenust.

Kui aga see tuleb endal tellida, siis siinkohal mõned näpunäited.

 

Ja sellisel juhul jõutakse alati küsimusteni, kuidas, kus ja kellega.

Võimalusi on mitu:

• Kasutades ürituse läbiviimiseks restorani, garanteerib peokoht ka toitlustuse. 

• Kasutades ürituse läbiviimise paigana hotellide konverentsikeskusi, saab tavaliselt kasutada ka viimaste toitlustusvõimalusi.

Mida teha aga siis, kui on olemas ruum või koht, mis väga meeldib, aga toitlustusvõimalus puudub?

Siis on võimalus ka oma jõududega hakkama saada, aga soovitame siiski

tellida toitlustamine catering-firmast, sest sellega

• säästate enda närvikulu

• garanteerite 100% õnnestunud ürituse

Kuna catering-firmasid on palju, siis tekivad korraldajatel kindlasti küsimused – kellelt küsida pakkumisi, kellega sõlmida teenuse osutamise leping?

Kui on olemas varasemaid positiivseid kogemusi, siis on tõenäoliselt otsustamine kerge! Kui aga kogemus puudub või tahetakse kogeda koostööd mõne uue teenusepakkujaga, soovitame erinevatelt catering-firmadelt küsida pakkumised. Enamiku teenusepakkujate kodulehekülgedel on pakkumise küsimustikud, mis märgatavalt hõlbustavad peokorraldustööd.

Kuna igal catering-firmal on oma ”käekiri”, siis vahelduseks kogeda midagi uut on kindlasti ainult tervitatav. Kui tegemist on sageli üritusi korraldava tellijaga, kuid samal ajal üritustele kutsutud külalised korduvad, siis on eriti kasulik omada partnerina mitut catering-firmat.

Catering-firma väärtus on köök ja inimesed – nii kokad kui ka teenindajad.

Seetõttu, kui vähegi võimalik, organiseerige külaskäik kööki. Köök annab parima ettekujutise firmast, kellega olete või tahate olla koostööpartner.

Pakkumistest valige esialgu mõned nii sisult kui ka hinnalt sobivad. Kindlasti tasub ka kohtuda pakkumise teinud firmade projektijuhitidega peo-ürituse toimumiskohas, sest see annab hea ülevaate, kas arusaamad on ühed nii kliendil kui ka teenindajal ning paljudel kohtumistel tekivad uued mõtted ja plaanid, mis mõnikord võivad olla vastupidised algsetele.

Pärast kohtumist teeb catering lõpliku pakkumise, mis võiks olla valiku aluseks. Suuremate tellimuste korral võib tellida degustatsioonilaua. Kõik see ei ole hädavajalik, kuid sellised toimingud hõlbustavad partneri valikut ürituste toitlustuse korraldamisel. Mida pingelisemad on läbirääkimised pakkumise koostamise perioodil, seda suurem on ürituse õnnestumise tõenäosus.

Pärast pakkumise aktsepteerimist ja lepingu sõlmimist võtab catering-firma täie vastutuse, et üritus õnnestuks toitlustamise osas 100%.

Toreda suhtumise ja koostöövalmiduse leiab sellistest catering’idest nagu Carmen Catering, Catering Service, Westgroup Catering, Event Catering ja paljudest teistestki.

Usaldagem professionaalidele oma külaliste toitlustamine!

Artikkel ilmusÄripäeva lisaväljaandes Peo-ja pulmaleht.

Autor: Lemmi Kann, Tiia Tamberg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700