Kampaania: eestlased söövad liiga vähe sealiha 

Kuna eestlased söövad 20% vähem sealiha kui keskmine eurooplane, algab tänasest Toiduliidu korraldatud sealiha teavituskampaania, mille põhirõhk on selgitustööl erineva liha rasvasisalduse ja toiteväärtuse kohta.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul  tarbitakse Eestis ühe inimese kohta aastas 71 kilogrammi liha, millest poole moodustab sealiha. Antud näitaja jääb siiski 20%-ga keskmise eurooplase tarbimisele alla. „Keskmine Euroopa elanik tarbib 6,7 kilogrammi sealiha aastas enam kui eestimaalane, kelle toidulaua alustalaks on aastasadu olnud just nimelt sealiha,“ sõnas Sirje Potisepp.

Eurostati andmetel söövad hispaanlased 60,7, taanlased 56,9, sakslased 55,7 ja meie lähinaabrid leedukad 41,8 kilogrammi sealiha ühe elaniku kohta aastas.

„Sealiha ümber ringleb nii palju müüte suure rasvasisalduse kohta, mis kindlasti vajaksid lahtirääkimist ja selgitamist,“ lisas Sirje Potisepp.

 Sealiha erinevate tükkide rasvasisaldus kõigub 5% - 35% vahel, mis on võrreldavad tervislikuks peetava kanaliha rasvasisaldustega. Igaüks leiab vastavalt oma toitumisharjumustele ja vajadustele õige tüki ning ei pea loobuma sealiha söömisest.

 TAUST
Tänasest algab Toiduliidu poolt algatatud sealiha teavituskampaania, mille põhirõhk on selgitustööl erinevate sealiha rümbatükkide rasvasisalduse ja toiteväärtuse kohta. Sealiha teavituskampaania kestab 2010 aasta lõpuni ning kampaaniat rahastavad PRIA ja Toiduliit.

Keskmiselt sisaldab:

                     
Sealiha    Kanaliha (toores, nahaga)
Energia       256 kcal    262 kcal
Rasva         16,7g         21,0
Valgud        17,0 g       18,7
Mg                21 mg      17 mg
Tsink           2,8 mg     1,3 mg
Rauda        1,1 mg     1,2 mg
 
                    seafilee    kanafilee
Energia     144 kcal    141 kcal
Rasva            6,0 g     6,3g
Valgud            22 g     21 g
Mg                 22 mg     17 mg
Tsink            2,6 mg    1,3 mg
Rauda         0,96 mg    1,2 mg


 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara