Uuring: kõige keskkonnasõbralikumaks peetakse Eesti Energiat

GfK läbi viidud keskkonnateemalises uuringus pidas 17% vastanutest Eesti Energiat kõige keskkonnasõbralikumaks ettevõtteks, 40% vastanutest ei osanud nimetada aga ühtegi keskkonnasõbralikkusega silma jäänud firmat.

GfK sotsioloogi Mauri Söödi hinnangul pole tulemused üllatavad: “Sarnaselt mullusele näitas küsitlus, et keskkonnasõbralikkusega seostub inimestele Eesti Energia võrreldes järgmiste ettevõtetega üle nelja korra sagedamini. Samas suurele osale elanikest ei ole ükski Eesti ettevõte viimasel ajal keskkonnasõbralikkuse poolest silma hakanud.”

2009. aasta suvel läbiviidud küsitluse põhjal oli Eesti Energia vastav näitaja 14%.“Eesti Energiat tajutakse mõnevõrra tugevamini kui keskkonnasõbralikku ettevõtet võrreldes aastataguse ajaga. Kindlasti avaldas sellele mõju Eesti Energia kevadine väga mahukas kampaania, mis just seda külge ettevõtte tegevuses rõhutaski,” ütles Suhtekorraldusbüroo PRB juhataja Raimond Kaljulaid.

Veel nimetati prügikäitlejaid Ragn-Sells (4% vastanuist) ja Veolia, AS-i Tallinna Vesi, Pandipakendit ning Riigimetsa Majandamise Keskust (kõiki 2%). See nimekiri on aasta ajaga pisut muutnud. Lisandunud on Pandipakend ja Veolia.

Eesti Energia rohelisele kuvandile andsid teistest sagedamini tooni tallinlased ning põhiharidusega vastajad.  Teiste suuremate Eesti linnade ja samuti Virumaa elanike seas oli teistest tihedamini neid, kes pidasid kõige rohelisemaks ettevõtteks Ragn Sells-i. Veolia tõusis rohekuvandi liidriks Lõuna-Eesti elanike seas. Suurima sissetulekuga elanikerühm tõstis esikohale üleüldiselt taara ja pakenditega seonduvaid ettevõtteid ja ka Veoliat.

Väga suur osa vastanuist, 40%, ei osanud aga nimetada ühtki ettevõttet, mis neile keskkonnasõbralikkuse poolest silma oleks hakanud. Nii vastasid teistest sagedamini Eesti suuremate linnade (v.a Tallinn) elanikud ning virumaalased.

“Hoolimata Eesti Energia ja paljude teiste ettevõtete pingutustest end n-ö rohelise ettevõttena positsioneerida, ei taju suur osa tarbijaid ühtegi Eesti ettevõtet eriliselt keskkonnasõbralikuna. Seega pole aastaga midagi muutunud, ning selline nišš on turul endiselt olemas ja soovijatele avatud,” ütles Kaljulaid.

Uuring viidi Suhtekorraldusbüroo PRB tellimusel läbi rahvusvahelise uuringufirma GfK veebipaneelis. Uuringus osales üle Eesti 493 inimesest vanuses 15-74 eluaastat.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara