Raha ikkagi toob õnne 

Uuringu kohaselt suureneb inimeste heaolu ja õnnelikkus koos sissetulekuga, mis kasvab 75 000 dollarini aastas.

National Academy of Sciences uuringut kommenteerides lausus uuringut läbi viinud Princetoni ülikooli ökonomist Angus Deaton, et vähem kui 75 000 dollarit teenivatel inimestel on vähesema raha tõttu raskem elust mõnu tunda. Deatoni sõnul kasvas õnnelikkuse määr koos sissetulekuga kuni 75 000 dollarini aastas. Teisalt kasvas inimeste üldine edukuse tunne või heaolu isegi pärast seda punkti.

Mitteüllatuslikult kasvas 100 000 dollarit aastas teeniva töökoha kaks korda enam teeniva töökoha vastu vahetanud inimese tunnetus enda edukusest. Deatoni sõnul ei tähenda see veel, et inimene oleks selle tõttu päevast päeva õnnelikum. Tulemused olid sarnased ka teiste nähtuste puhul. Näiteks olid inimesed palju õnnelikumad nädalavahetustel, kuigi nende üldine heaolutunne ei muutunud.

Paljud on kahelnud raha ja õnne seostamises ning Deatoni sõnul ollakse veel kaugel selle küsimuse lõplikust lahendamisest. „Selle uurimusega tegelemine on toonud mulle suurel hulgal emotsionaalset heaolu. Ökonomistina ma kaldun arvama, et raha on hea ja mul on hea meel, et leidsin sellele väitele mõningat tõestust.“

Võrreldes inimeste rahulolu eluga erinevates riikides, saavutas USA üldpingereas üheksanda koha. Suurimat rahulolu täheldati vaid Skandinaaviamaade, Kanada, Hollandi, Šveitsi ja Uus-Meremaa elanike seas.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Fredy-Edwin Esse

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara