Kriisikommunikatsiooni õppetund: väljenda kahetsust

Kriisikommunikatsiooni olulisemad põhimõtted on sarnased igas valdkonnas, leiab kommunikatsiooniekspert Carmine Gallo ajakirjas BusinessWeek. Igasse kriisi, ka väiksesse, tuleb suhtuda täie tõsidusega, sest inimesed on alati valmis esmalt uskuma kõige halvemat, vahendab juhtimine.ee.

Allpool on esitatud kolm Gallo nõuannet, mida kriisi korral järgida:

Ole hooliv. Pole oluline, kas kriisi sinu tegevusvaldkonnas põhjustas sinu organisatsioon või mõni teine - sa pead tunnistama kriisi olemasolu ning väljendama oma kahetsust selgelt ja piisava sagedusega. Loomulikult tuleb ka fakte kontrollida ja olukorda reaalselt hinnata.

Anna infot nii kiirelt kui võimalik. Interneti ajastul kehtib reegel, et kui sa ei jaga infot 24 tunni, soovitavalt aga isegi 6 esimese tunni jooksul, siis oled tõsiste probleemide ees. Kuna õiget infot ei ole, hakkavad levima kuulujutud - nende leviku kiirus on aga sotsiaalmeedias pöörane. Ja seal enam keegi fakte ega levikut ei kontrolli. Esita faktid ja seisukohad selgelt ja üheselt arusaadavalt ning hoolitse, et kõik olulised osapooled oleksid informeeritud.

•Ole avatud. Avatus ning enda ja oma valdkonna tutvustamine avalikkusele enne kriisi aitab kriisi ajal usutavam olla. Peale kriisi on avatus aga oluline usalduse taastamise vahend.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Juhtimine. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara