"Kräpp" kaob Kalevi toodetest

Kalev Chocolate Factory teatel kasutab ettevõte alates septembrist kõigi oma maiustuste valmistamisel hüdrogeenimata taimseid rasvu.

"Seisame mõlemad sama asja eest Eveliniga (presidendiprouaga - toim)," sõnas Kalev Chocolate Factory tegevjuht Kaido Kaare. Tema sõnul on uus tehnoloogia küll kallim, aga täpset summat ei osanud Kaare öelda, palju transrasvast vabade toodete valmistamine lisaraha nõudis.

Kaare kinnitas, et suuremate kulude tõttu pole nad kommihinda tõstnud ega kavatse seda ka teha. "Hind kujuneb sõltuvalt maailmaturust," sõnas Kaare.

Samuti on eranditult kõik Kalevi glasuuritud kommid nüüdsest kaetud šokolaadiglasuuriga, mis koosneb looduslikust kakaovõist. Ühtlasi suurendab ettevõte oma kompvekkide kaalu, teatas ettevõte. Uusi tooteid hakati müüma septembri algusest. Transravade vabal tootel on peal ka vastav märgistus.

„Tarbijatelt kogutud tagasisidele toetudes oleme otsustanud suurendada kompvekkide kaalu. Endise vormi on juba tagasi saanud batoonikesed, järgmisena muutuvad suuremaks pralineekommid, muuhulgas tarbijate lemmikud Oravake, Teekonna jms. Soetasime selleks tootmisliinidele uued düüsid, mis võimaldavad toota suuremaid komme kui seni uues majas uute seadmetega võimalik on olnud,“ sõnas Kaare.

Toitumisteadlase Mai Maseri sõnul näitab hüdrogeenitud taimse rasva kommide koostisest väljajätmine, et Eesti toiduainetööstuse tase on jõudmas Taani või Austria kõrgete kvaliteedistandarditeni. „See, et meie ettevõtted oma tooteid pidevalt arendavad ja uusi kõrgema kvaliteediga tooraineid kasutusele võtavad, on ainult kiiduväärt,“ ütles Maser.

Kaido Kaare sõnul teeb ettevõte jõulisi samme lisaks tootearendusele ka ekspordi vallas, laiendades koostöös Orkla grupi ettevõtetega müüki eksportturgudel. „Tänu kuulumisele rahvusvahelisse kontserni on oluliselt laienenud meie ekspordivõimalused. Täna juba on suurenenud meie toodete müügimahud Soome ja Venemaale,“ sõnas Kaare.

Kalevi peamised välisturud on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa. Kaare kinnitas, et täna on ettevõte kasumis. 

Kalev Chocolate Factory annab tööd 415 inimesele.

*Evelin Ilves nimetas mullu kräpiks transrasvhappeid sisaldavaid maiustusi, mida toodab ka Eesti suurim magusatootja Kalev ning soovitas vanematel lastele neid kui kahjulikke mitte anda.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Silvia Kruusmaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara