Urve Vilk • 29. november 2010
Jaga lugu:

Tulviste: haridus ei jõua ühiskonna arengule järele

Ülehomme tähistatava Tartu Ülikooli 91. aastapäeva eel leiab õppeasutuse kunagine rektor Peeter Tulviste, et kahetsusväärselt edeneb praegu ühiskond haridusest kiiremini.

"See on paradoksaalne, sest haridus peaks inimesi valmistama ette tuleviku jaoks. Meil aga jõuab enne see tulevik kätte," rääkis Tulviste ERR-i uudisteportaalile ning lisas, et haridussüsteemi muutmine võtab süsteemi konservatiivsuse tõttu aega.

Endine ülikoolirektor peab probleemiks seda, et konkreetsete teadmiste kõrval ei õpetata samavõrra teaduslikku mõtlemist ja teisi mõtteviise, mida on vaja, et inimesed oleks suutelised edasises elus uusi asju kiiremini omandama.

Tulviste sõnul jagub Eestis andekaid noori vaid ühe suure ülikooli jaoks: "Seda võib nimetada eliitülikooliks, aga mõte seisneb ikkagi selles, et seal antaks maailmatasemel haridust." Teised ülikoolid poleks seetõttu halvemad, kuid kõigil elualadel ei ole tema sõnul lihtsalt maailmatasemel haridust vaja.

 

 

 

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee