Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptivõistlus: jõuluime 

Koostisained:

1dl vahukoort

20gr suhkurdatud ingverit

20gr apelsinisukaati

20gr röstimata mandlilaaste

180gr valget šokolaadi

Glasuurimiseks 200gr valget šokolaadi ja 0,5tl piparkoogi maitseainet.

Valmistamine:

1. Sega vahukoor ja alkohol ( ja lisandid) potis, kuumuta. Võta pliidilt ära.

2. Pane vedelikku šokolaad tükid ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta.

3.Hoia šokolaadi jahedas, aga mitte külmutuskapis, kuni mass on piisavalt tahenenud, et saab vormida massist pallikesi.

5.Vormi massist kuulid (suurus on maitseasi)

6.Sulata iga retsepti kohta ca 200gr valget šokolaadi ettevaatlikult veevannil, lisa piparkoogi maitseaine. Temperatuur ei peaks tõusma üle 50 kraadi.

7.Kasta kuulid vedelasse šokolaadi ja pane küpsetuspaberile tahenema, raputa peale soovi korral pisut jämeda jahvatusega kaneeli.

8.Aseta maiustused jahedasse tahenema.

Retsepti autor: Eveli.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700