Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 27. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta sportlased on Kristina Šmigun-Vähi ja Nikolai Novosjolov

Nokia kontserdimajas toimunud 2010. aasta sportlaste austamisõhtul pälvisid Kristjani-auhinna Kristina Šmigun-Vähi ja Nikolai Novosjolov, aasta võistkonnaks pärjati Eesti võrkpalli rahvuskoondis ning aasta treeneri trofee võitis Avo Keel.

Meeste arvestuses pälvis suurima poolehoiu vehklemise maailmameistriks kroonitud Nikolai Novosjolov, kellele järgnesid Vancouveri taliolümpiamängude kuues Andrus Veerpalu ning maailma kolmas sumotori Kaido Höövelson.

Naiste arvestuses oli parim Vancouveri taliolümpiamängude hõbemedaliomanik Kristina Šmigun-Vähi, kes edestas tennisisti Kaia Kanepit ning lühiraja Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud ujujat Triin Aljandit.

Aasta treeneriks tunnistati Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel. Teise ja kolmanda koha punktid pälvisid vastavalt Kristina Šmigun-Vähi treener Anatoli Šmigun ja Kaia Kanepi treener Silver Karjus.

Aasta võistkonnaks tunnistati Eesti võrkpalli rahvuskoondis, kes tagas pääsu Euroopa Meistrivõistluste finaalturniirile. Teise koha vääriliseks tunnistati Eesti jalgpalli rahvuskoondis, kes sel hooajal tegi südika tõusu FIFA edetabelis. Kolmanda koha punktid pälvis sõudmise paarisaeru kahepaat koosseisus Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti sõudja Kaisa Pajusalu, kellele järgnesid vehkleja Julia Beljajeva ja judoka Juhan Mettis.

2010. aasta kolm edukaimat spordialaliitu on Eesti Suusaliit, Eesti Vehklemisliit ja Eesti Võrkpalli liit.

Valimiste lõpptulemus selgus interneti vahendusel toimunud rahvaküsitluse, spordiliitude hinnangute ja spordiajakirjanike valikute liitmisel.

2009. aastal tunnistati spordiajakirjanike, spordialaliitude ja rahvahääletuse kokkuvõttes aasta sportlasteks Ksenija Balta ja Andrus Veerpalu, võistkonnaks paarisaeruline kahepaat koosseisus Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning treeneriks Mati Alaver.

 

 

 

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700