Eestlased proovivad luua valuutavahetuse Skype'i

Skype’i üks esimesi töötajaid Taavet Hinrikus ning Deloitte'is ja PricewaterhouseCooperis töötanud Kristo Käärmann panid hiljuti tööle ettevõtte TransferWise, mis muudab valuutavahetuse oluliselt odavamaks, sest tehingu hind on ühesugune iga summa puhul.

Valuutavahetuse Skype'iks muudaks ettevõtte just asjaolu, et ligipääs turu keskmistele valuuta hindadele sarnaselt pankadega oleks kõigil inimestel, kirjutab blogi Tech Crunch.

Pangad võtavad valuutavahetustehingute eest 3-6% enam võrreldes keskmiste turu hindadega, mis jäävad „ostan“ ja „müün“ hindade vahemikku. TransferWise viib kokku erinevate poolte soovid, kirjutab New York Times’i tehnoloogiablogi VentureBeat.

Hinrikus tahab, et veebipõhine TransferWise teeks valuutavahetusega sama, mida Skype tegi telekommunikatsiooniäris.

Eesti pärituolu Hinrikus elab Londonis. Kuna ta pidi raha vahetama, siis pidi ta maksma nii valuuta vahetuse kui ka ülekande eest. Tekkis mitteametlik turg, kus eestlased vahetasid omavahel valuutasid, vastavalt naelad Eesti rahasse või vastupidi. TransferWise automatiseeriks seda protsessi.

TransferWise’i kasutaja peab kandma raha, mida ta soovib ümber vahetada TransferWise’i Suurbritannia või Iiri kontole. Kasutaja sularaha summa sobitatakse ühe või rohkema teise kliendi rahasooviga vastavalt keskmisele valuutaväärtusele turul. Raha konverteeritakse, näiteks naelad eurodeks määratud saajale. TransferWise võtab iga ülekande eest ühe naela. Kui saata 1000 eurot Amsterdamist Suurbritanniasse, võib sääst olla umbes 40 eurot. Hinrikus nimetab TransferWise’i valuutavahetuse Easyjetiks, ehk odavaks ja lihtsaks lahenduseks.

Hetkel saab ettevõtte kaudu vahetada ainult naelasid eurodeks ja vastupidi, kuid Hinrikuse sõnul lisandub peagi ka teisi valuutasid. Ameerika dollar on näiteks üks nõutumaid valuutasid.

2010. aastal asutatud TransferWise asub Londonis, töötajaid on ettevõttel 5.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Silvia Kruusmaa

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara