Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: iseseisvuspäeva lemmikroaks seapraad

Aurav ahjupraad, eelroogadeks suitsukala ja rosolje, laual jääkülm pudel haljast viina. Magustoiduks maitsev kohupiimatort ja puuviljad ning sinna kõrvale Presidendi kohv – selline näeb välja tänavune eestlaste unistuste iseseisvuspäeva peolaud, teatab Maxima.

Maxima selgitas juba teist aastat tarbijate abiga välja, milliseid roogasid Eesti iseseisvuspäeva peolaual näha eelistatakse. Nagu mullugi, nii pakkusid tänavugi tarbijad välja väga erinevaid lemmikroogasid alates rahvalikust kamast eksootiliste toitudeni nagu faasan ja füüsal.

Kõige enam nimetati traditsiooniliselt seapraadi, lisaks kaelakarbonaadile oli populaarseim abaliha. Seapraele pakkus sellel aastal tõsist konkurentsi ahjukana. Hiina kalendrile kohaselt soovisid peolauale paljud jäneseliha.

Eelroogadest nimetati sellel aastal kartulisalatist rohkem rosoljet, lisaks sooviti peolaual näha singirulle ja täidetud muna. Mulluse lemmik kalatoidu – vürtsikilu, tõukas tänavu troonilt suitsuforell. Magustoitudest nimetati enim kohupiimatorti, mullu oli eestlaste esimene valik hapukoorekook. Kõrgelt hinnati nagu mullugi Kalevi kommivabriku toodangut.

Alkoholi osas olid vastajad üsna ühel meelel, soovides oma peolauale kõige enam viina Viru Valge. Samas oli ka Vana Tallinn ja vahuvein paljudel esimeseks valikuks, hääli kogus ka Põltsamaa vein.

Iseseisvuspäeva lemmikroad 2011

1.     Seapraad (kaelakarbonaad)

2.     Ahjukana

3.     Kohupiimatort

4.     Forell

5.     Täistera rukkileib

6.     Rosolje

7.     Viru Valge

8.     A. Le Coq õlu

9.     Kalevi šokolaad

10.     Kohv

Küsitlusele vastas kauplustes, e-postiga ja mobiilisõnumiga ligi 2000 tarbijat, kelle vastuste abiga pani Maxima kokku iseseisvusnädala sooduspakkumised.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700