29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Haapsalus läheb õudseks

Haapsalu õudusfilmide festival panustab filmiprogrammi kõrval eriüritustele, kus üle Eesti kokku sõitnud õudusfilmide fännid ennast välja elada saavad.

Festivali avapäevale on planeeritud zombie-paraad, mis toimus esimest korda möödunud aastal. Toona sai see tulise heakskiidu osaliseks. Festivali programmijuhi Helmut Jänese sõnul on tegemist populaarse üritusega, mida korraldatakse üsna sageli ka mujal maailmas. See, et Eesti publik säärase ettevõtmise soojalt vastu võttis, oli ootuspärane.

Zombie-paraadist võivad osa võtta kõik soovijad. Et osalejad efektsemad välja näeksid, on paraadiõhtu eel kavas organiseeritud grimmitöötuba, kus igaüks endale soovitud jubedusastmega näo pähe saab.

Zombie’d kogunevad täna õhtul kella 20.30 ja 21 vahel Haapsalus Tallinna maantee ristmikul. Sealt suundub kirev rongkäik Haapsalu piiskopilinnusesse, kus toimub festivali ametlik avamine ning linastuvad esimesed filmid.

Programmis 17 õudusfilmi. Publiku suurt huvi ennustas Helmut Jänes ka festivali raames filmiprogrammiga paralleelselt toimuvatele pidudele, mis on varasematel aastatel alati rahvarohked olnud.

“Peod on osa festivalist. Üks eesmärk kogu selle festivali juures on filmide vaatamine, teine eesmärk on olla kohtumispaik filmifriikidele ja kinohuvilistele, kellel on siin põhjust omavahel kokku saada ja erinevatel üritustel osaleda,” põhjendas Jänes filmiprogrammiväliste ürituste populaarsust.

HÕFFi korraldatakse aastast 2005. Selle ajaga on festivali vaatajaskond järjest kasvanud. “Esimesel festivalil oli publikut 1500 inimese ümber, tänavu ootame vaatajaid-osalejaid 3000 ringis, mis on täiesti piisav, et sellise kitsa nišifestivali kontekstis üha suurenevast huvist rääkida. Rohkem publikut ei mahuks äragi. Meil on programmis 17 filmi ning saalid ei ole kummist,” sõnas Jänes.

HÕFF on festival kinopublikule, kes tahaks vahelduseks tavakinodes jooksvatele filmidele vaadata midagi teistsugust.

“Tegemist on žanrifilmide festivaliga, mille valikus on linateosed, mis Eesti kinodesse ja videolevisse tõenäoliselt kunagi ei jõua. Neid näeb ainult HÕFFil,” kiitis Jänes.

Programm sisaldab nii õudus- kui ka fantaasia- ja kultusfilme. Hollywoodi mainstream-õudukaid programmis ei ole.

Filmid jagatud kategooriatesse. Festivali sihtgrupina näeb Jänes kinokunstist huvitatud hea fantaasiaga inimesi, kellel on teravate elamuste saamise kõrval ehk huvi ka mõne kindla režissööri käekirja vastu ning kes tahavad ennast kursis hoida viimase aja arenguga õudusfilmide vallas.

HÕFFi filmivalikus on mitut sorti linatöid. Selguse huvides on programmi märgitud, millisesse kategooriasse üks või teine film kuulub.

Näha saab fantaasiafilme (F), mille seas on muu hulgas “Karate-robo Zaborgar” või “Norra ninja”, horror-filme (H), mille headeks näideteks on linateosed “Trollikütt” ja “Saatana maja”, ning karmi horror’it pakkuvaid filme (HH), mille hulka kuuluvad “Alateadlik julmus” ja “Jõuk”.

Kuigi kaks kolmandikku filmidest on tähistatud märgistusega H või HH, oli Jänes seisukohal, et väga hirmsad need filmid ka ei ole – kui otsida, siis leiab nende hulgast selliseidki, mida ka päris noorele publikule kannataks näidata.

HÕFF 2011

Haapsalu õudusfilmide festival

29. aprillist 1. maini Haapsalu erinevais paigus

Piletid: üksikpilet 3,5 eurot ja pass 23 eurot on saadaval Piletilevis ja kohapeal

Filmid on erinevate vanusepiirangutega. Õhtuseid seansse ei soovitata alla 16aastastele.

www.hoff.ee

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700