Autor: Rivo Sarapik • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Time: naisekandmine üks õelamaid spordialasid

Ajakiri Time valis 10 spordiala, mille väärtus on küsitav. Pigem võiks öelda, et tegemist õelate ja probleemsete aladega. Üks neist on ka Eestis tuntud naistekandmine.

Naistekandmise maailmameistrivõistlused, mida peetakse igal aastal Soomes ja milles eestlased kümme korda maailmameistriks on tulnud, on ajakirja hinnangul õudne spordiala. Tegemist oleks naljaka võistlusega kui see ei oleks inspireeritud ajaloost, mil mehed röövisid naaberkülast või -kodudest omale naised. Ehkki võistlust korraldatakse heas usus ja lõbuks, on tegemist pruudiröövi reliktiga, mis ülistab jõmlikkust, vägivalda ja seksuaalset orjastamist.

Naistekandmist peetakse 253,5 meetrisel rajal, millel on kaks kuiva takistust ja üks veetakistus vähemalt üks meeter sügav. Minimaalselt võib kantav naine kaaluda 49 kilogrammi.

http://www.youtube.com/watch?v=IOU15iUo5AA

Meil ei tasu samas heituda, sest õelate spordialade seas on veel Ameerika rahvusala - Ameerika jalgpall, samuti jahipidamine, pokker, golf, härjavõitlus, poks, kaamelite võiduajamine, naiste võimlemine ja jalgpall.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700