Autor: Signe Sillasoo • 18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööõnnetuste arv kasvas mullusega võrreldes

Ettevõtetes juhtus tänavu teises kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 15% enam tööõnnetusi. Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Suntsi sõnul võib tööõnnetuste kasvu üheks põhjuseks pidada elavnevat majandust.

Käesoleva aasta teises kvartalis külastasid Tööinspektsiooni töötervishoiu ja –ohutuse inspektorid 974 erinevat ettevõtet. Peamiseks probleemkohaks külastatud ettevõtete puhul on töötajate juhendamine ja väljaõpe, kusjuures 46% hinnatud ettevõtetest ei ole valitud töökeskkonnavolinikku ning 39% puudus töökeskkonna eest vastutav isik ehk töökeskkonnaspetsialist. Kokku tuvastasid töötervishoiu ja tööohutuse inspektorid 2011 aasta teises kvartalis 2872 rikkumist erinevate õigusaktide suhtes.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Suntsi sõnul on üheks tööõnnetuste kasvu põhjuseks kindlasti elavnev majandus, mille puhul tööandjad on veel ettevaatlikud ning ei tõtta tootmismahtude kasvamisel uusi töötajaid palkama. „See aga tähendab olemasolevatele töötajatele suuremat tööintensiivsust, mis võib viia ülekoormusest tingitud hooletuseni, mis omakorda suurendab oluliselt riski tööõnnetuste juhtumiseks.”

Teises kvartalis teatati Tööinspektsioonile 764 tööõnnetusest, millest 613 olid kerged ja 150 raske kehavigastusega lõppenud tööõnnetused. Surmaga lõppes II kvartalis 1 tööõnnetus. Võrreldes 2010 aasta esimese poolaastaga on tööõnnetuste arv kasvanud ligi 15%. Surmaga on käesoleva aasta esimesel poolel lõppenud 4 tööõnnetust.

Välismaal toimus II kvartalis Eesti töötajatega 23 tööõnnetust, millest 6 lõppesid raske kehavigastusega. Enim registreeriti Eesti töötajatega tööõnnetusi Soomes (16).

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700