24. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimane võimalus sügisest üliõpilaseks hakata

Augusti lõpust septembri alguseni toimub ülikoolides lisavastuvõtt avatud õppesse. Äripäev toob välja valiku ülikoole ja nende vastuvõtuinfot.

Tartu Ülikool

Dokumentide vastuvõtt:

26. augustini (avatud ülikoolis õppimiseks)

Avaldusi saab esitada SAISis. Dokumente saab esitada Tartu Ülikooli peahoones tööpäeviti kell 10–16, kolledžites õpetatavatele õppekavadele kolledžite lahtiolekuaegadel kohapeal ja TÜ esindustes. Avatud ülikooli õppes õigusteaduse õppimiseks saab avaldusi esitada ka TÜ õigusteaduskonnas Tallinnas.

Erialad:

võimalik astuda nii rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse- kui ka magistriõppesse, kokku enam kui 60 õppekava. Valik erialasid: õigus-, usu-, loodus-, majandus- ja haridusteadus, filosoofia, kehakultuur jpm.

kandideerimiseks vajalikud dokumendid: 

avaldus, varasemat haridustaset või kraadi tõendavad dokumendid, pass või isikutunnistus, olenevalt erinõuetest tuleb osal üliõpilaskandidaatidel esitada lisadokumente. Sisseastumise infosüsteemi (SAIS) kaudu kandideerijad peavad arvestama, et riiklikes infosüsteemides puuduvad andmed varem kui 2004. aastal lõpetanute kohta. Juhul kui eelnev õppetase on lõpetatud varem kui 2004. aastal, tuleb dokumendid ise kohale tuua.

Tasub teada:

avatud ülikooli õpe ei ole ainult tasuline. Sel aastal on bakalaureuse- ja magistriõppes kokku pakkuda pea 300 riigieelarvelist õppekohta, enamasti õpetajaid ettevalmistavatel õppekavadel.

Vastuvõtt toimub paremusjärjestuse alusel. Riigieksamite sooritamine pole avatud ülikooli õppesse astumisel vajalik.

Olulised kuupäevad:

30. augustist 5. septembrini toimuvad sisseastumiseksamid,

6. septembril avalikustatakse sisseastumiseksamite tulemused,

7. septembril avalikustatakse vastuvõetute nimekirjad

Info: www.ut.ee/sisseastumine

Tallinna Tehnikaülikool

Dokumentide vastuvõtt:

15. augustist 15. septembrini (avatud õppesse)

Dokumente saab esitada TTÜ peahoone (Ehitajate tee 5) V õppehoone ruumis 210 esmaspäeviti kell 13–18 ning teisipäevast reedeni kell 10–17. Vajalik on avaldus, üks foto (3×4 cm), haridust tõendav dokument ja selle koopia ning isikut tõendav dokument.

Erialad:

võimalik on õppida ehitust, energeetikat, infotehnoloogiat, materjalitehnoloogiat, majandust, mehaanikat, sotsioloogiat jms teadusi. Avatud ülikoolis on võimalik õppida kõiki TTÜs õpetatavaid aineid, komplekteerides neist endale sobiva õpingukava soovitud erialal või täiendusõppeks. Enamikul erialadel pakutakse avatud ülikooli õppijaile võimalust õppida koos päevaste üliõpilastega, kuid soovi korral saab tunniplaanist valida ka õhtuseid ja kaugõppeloenguid.

Tasub teada:

õppida saab nii eesti, vene kui ka inglise keeles. Avatud ülikoolis saavad õppida kõik vähemalt keskharidusega inimesed, vastuvõtt toimub ilma riigieksamiteta. Õppimine avatud ülikoolis on tasuline. Avalduse blanketi leiab avatud õppe kodulehelt ja avatud ülikooli kontorist.

Info: avatudope.ttu.ee

 

Autor: Urve Vilk, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700