Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 26. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikesed ettevõtted veel endale koolitusi ei luba

Koolitusfirmade sõnul neil tööd jätkub. Tänavune aasta näitab, et inimestesse panustatakse taas rohkem, ehkki väiksed ettevõtted seda endale veel sageli lubada ei saa.

Koolitusfirmade TOPis neljanda koha saavutanud IT Koolituskeskuse OÜ tegevjuht Marve Millend ütleb, et nende arvutikoolitusi korraldaval ettevõttel läheb hästi. “Jõukad ja edukad ettevõtted pole koolitamisest kunagi loobunud,” märgib ta.

IT Koolituskekus on Microsofti kuldpartner, nii et kõige rohkem koolitatakse IT-spetsialiste ja ettevõtete personali kasutama Microsofti tarkvara.

Kui raskel ajal on firmajuhid sunnitud töötajate arvu vähendama, siis allesjäänud inimesed peavad oma töös seda enam efektiivsed olema. Seejuures on abiks koolitused ja head töövahendid, mida töötajad peavad oskama tõhusalt kasutada.

Tänavune aasta näitab Millendi sõnul, et inimestesse panustatakse taas rohkem, aga halb pool on see, et väiksed firmad ei saa seda endale endiselt lubada.

“Oleme ise ettevõtjatega aktiivselt kontakte loonud, teinud koolitusteemade arendamisel kliendiga koostööd ning pakkunud isegi rohkem, kui oodatakse – nii pole koolitajana tööpuudust karta,” usub ta. Sel aastal on tehtud esimesed suured sammud ka koolituste ekspordiks. Selleks andsid tõuke rahvusvahelised suurettevõtted, kes tellivad sageli peale kohaliku filiaali koolitusi ka mujal paiknevatesse kontoritesse.

Nii on koolitusi korraldatud Lätis, Leedus, Rootsis, Soomes ja isegi Tšehhis. Kui tellitakse koolitusi, mille temaatika on nii spetsiifiline, et kohapealt koolitajat ei leia, kasutatakse koostööpartnerite võrku üle Euroopa.

Tehniline baas. Arvutikoolituste eripära on Millendi sõnul see, et kvaliteetse tulemuse tagamiseks on vaja korralikku tehnilist baasi: arvutid, litsentsid, koolitusruumid, esitlustehnika jms.

Peale selle peab arvutikoolitaja pidevalt ennast täiendama, iga tarkvaramuudatusega uusi asju õppima ja eksameid sooritama, et saada sertifikaate, mis lubavad teatud koolitusi teha. “Microsofti koolitajatele on äärmiselt ranged nõuded, mida oleme küll suutnud täita, kuid see pole tulnud kergelt,” nendib Millend.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700