Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 6. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maiasmokad harrastavad ka magusamaid inimsuhteid

Tihtipeale kasutatakse meeleolu iseloomustamiseks maitsemeeltega seotud metafoore: meel on kibe või tuju hapu. Ja kust tuleb veel see, et rõõmsalt ja armsalt naeratavaid inimesi moosinägudeks kutsutakse?

Magusaga seotud metafooride suur kasutatavus tekitas USA teadlastes huvi, kas maiustajad võiksid kuidagi oma meelelaadi poolest näiteks soolasearmastajatest erineda. Ja kummalisel kombel leidsid nad, et tõepoolest - suuremad magusasööjad on sõbralikumad ja vastutulelikumad, vahendavad ERRi teadusuudised.

Ühes eksperimendis vaatlesid teadlased kuivõrd hakkajad on šokolaadiga maiustanud inimesed abivajavale abi pakkumisel, võrreldes inimestega, kes krõbistasid soolaseid küpsiseid või ei söönud üldse midagi. Tulemused näitasid, et need, kes eelistasid süüa magusat, läksid suurema tõenäosusega abivajajale appi. Uurimistöö teises eksperimendis uuriti, millisena teised inimesed näevad kooke ja komme armastavaid inimesi, ning leiti, et magusat söövad inimesed tunduvad meeldivamad.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700