21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulutused töötervisele endiselt hell teema

Terviseedendamine on muutunud populaarsemaks, siiski on see veel hell teema. Ajakiri Personali Praktik kirjutab, et abinõud, mida kasutatakse kollektiivi töötervise parandamiseks, on erinevad.

Ettevõtte kulutused sõltuvad töötajate arvust, ettevõtte ressurssidest ja vajadustest, kuid kõik küsitlusele vastanud nõustusid, et töötaja heaolu on oluline ning firma peab omade eest hoolitsema.

Projekteerimisfirma Innopolis Insenerid OÜ, kus töötab 18 inimest, panustab igati oma töötajate tervisesse. Ettevõttes tehakse regulaarselt tasuta tervisekontrolli, soodustatakse spordiüritustel osalemist, tasudes osavõtutasu, samuti korraldatakse tootmisvõimlemist.

Töötajad saavad hobitoetust, mille eest võivad käia sportimas (jõusaalis, ujumas, tantsimas), tervist ravimas (massaaž, ravivõimlemine) jm.

Ettevõttes on loodud oma spordimeeskond Team Innopolis, mis on auhinnalisi

kohti võitnud. Tagatud on kõik võimalused, et töötaja saaks tööle tulla jalgratta

või rulluiskudega – hoone ees on valvega rattaparkla, kontoris on duširuum ning

garderoob. Olemas on puhke- ja kööginurk, mis on varustatud külmkapi, mikrolaineahju, nõudepesumasina, kohvimasina, veekeetjaga jne. Duširuum on olemas ka raamatute kirjastamisega tegeleval ettevõttel. Otseselt füüsilist tegevust ei propageerita, kuid tänu dušinurgale on nt rattaga tööle tulles võimalik end pesta

ning olemas on ka koht, kus turvaliselt spordivarustust hoida. Peale selle on nende

kööginurgas olemas nn sharing point, kuhu töötajad toovad teistega jagamiseks

õunu, küpsetisi jms. Spordiüritusi korraldatakse paar korda aastas, kus saavad

osaleda ka töötajate pereliikmed.

Massaaž aina populaarsem

Tublit tööd terviseedendamisel teeb ka Elisa Eesti AS, kus on palgal 460 inimest.

Töötajad käivad igal aastal tervisekontrollis, nad on kindlustatud õnnetusjuhtumite

vastu, võimalus on tasuta vaktsineerida gripi vastu, taotleda prillide kompensatsiooni, kui nägemine on halvenenud.

Elisas on töökeskkonnanõukogu, kes jälgib, et töötervishoiunõuded oleksid täidetud – töökorras ventilatsioon, piisav õhuniiskus, nõuetekohased töövahendid jne. Iga inimene saab 23 eurot kuus sporditoetust, et käia spordiklubis või lasta teha massaaži.

Eraldi ajad spordisaalidesse on Elisa broneerinud võrk-, jalg- ja korvpalluritele

ning tennisemängijatele. Firma peab töötajaid sünnipäeval meeles kingitusega, milleks on tänavu spordikott. Lapse sünni puhul kingib Elisa beebimonitori. Igale juhile on aastaks kasutada antud nn motivatsiooniürituste pearaha, et viia töötajad vastavalt nende valikule näiteks kanuumatkale või hoopis restorani. Kuna Elisa ootab oma töötajatelt pikaajalist koostööd, siis iga viie tööaasta täitumisel premeeritakse töötajat reisibüroo sooduskupongiga.

 Loe pikemalt ajakirjast Personali Praktik

 

Autor: Urve Vilk, Mari Neerut

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700