Aferistide õnnetu põrumine

“Umbkotid” on tragikomöödia, mis naerab õnnestunult õhumüümise, kehva asjaajamise, surmtõsiste inimeste, käpardliku äritegemise, aferistide ja nende lõksu langejate üle.

Mahlakas dialoog, halenaljakad, ent samas väga elulised seigad, millesse tossikestest peaosatäitjad ja juhmarditest kergeusklikud reklaamiostjad sattuvad, ajavad naerma. Juba esimesest kaadrist. Andres Maimik ja Rain Tolk on saanud hakkama ühe tubli komöödiaga.

Film räägib Rainist ning mitte väga noorest ja mitte väga lootustandvast filmilavastajast Andresest. Mehed, keda mängivad filmitegijad ise, üritavad iga hinna eest reklaami­universumis kanda kinnitada, suuri summasid teenida ja pärast seda oma unistusi teoks hakata tegema.
Nad räägivad selleks ära ühe suurkliendi, kellele müüvad maha ambitsioonika reklaamiidee, mis peaks kliendi uue toote – küpsise – tarbimistaevasse lennutama. Kõik tuleb lõppkokkuvõttes välja aga käpardlikult.

“Umbkotid” on nii sõnas kui ka pildis irooniline. Naerdakse tänapäeva ühiskonna kitsaskohtade üle. Pinnapealsed peresuhted, äripartnerite äraostmine, klientidele vassimine, kehv asjaajamine, välise imago ületähtsustamine ja narkootikumid – kõik on osake filmist.

“Umbkotid”
7/10
Režissöörid: Rain Tolk ja
Andres Maimik
Kinodes: alates 11.01

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara