Estravel: eestlaste lemmik puhkusesihtkoht on Türgi

Estraveli kaudu sõitis möödunud aastal valmisreisiga Türgi päikese alla ligi 3000 inimest. Järgmised kohad reisimüügi edetabelis kuuluvad Kreekale, Egiptusele ja Kanaari saartele, kuhu reisis veidi enam kui 2000 inimest.

„Üldjoontes möödus 2011. aasta reisimüügis säästurežiimi tähe all ja palju eksootilisi paiku just edetabelisse ei jõudnud,” võttis Estraveli blogis aasta kokku puhkusereiside tootejuht Katrin Samlik. Tabeli eesotsas on endiselt need kohad, kuhu on Eestist palju otselende ja kus on mõnus perepuhkust veeta.

Popimad on pigem sellised sihtkohad, kuhu saab lihtsalt ja kiirelt pärale. Samuti on klientidele oluline, et elu kohapeal oleks odav, kuid teenus ise siiski kvaliteetne. „Türgi soodsa all inclusive paketi vastu on kaugematel sihtkohtadel väga raske võistelda,” tõdeb Samlik.

Tõeline üllataja 2011. aasta pakettreiside müügitabelis on Tai – ja seda just reisipakettide, mitte lendude lõikes. Eelmise aastaga võrreldes on Taisse reisijate arv praktiliselt poole võrra kasvanud, ulatudes ainuüksi valmisreiside müügis tugevasti üle 1000 reisija piiri. Sellele lisanduvad veel individuaalreisid, kus Estravelist on ostetud ainult lennupiletid.

Eksootilisematest kohtadest mahtusid Estravelis müüdud puhkusereiside esikahekümnesse mullu Roheneemesaared, AÜE, India, Mehhiko, Sri Lanka, Keenia, Maldiivid ja Dominikaani Vabariik. „Samas ei pruugi see pingerida peegeldada eestlaste tõelisi eelistusi, sest enamik eksootilistesse sihtkohtadesse sõitjatest on pigem seljakotireisijad. Paljudesse ägedatesse kohtadesse ei saagi ju tšarteriga, näiteks Filipiinid, Bali jne,” lisab Samlik.

Suurim langus tabas Egiptuse reiside müüki, mis 2010. aasta veenvalt esikohalt langes 2011. aastal kolmandaks (langus enam kui 1000 reisijat). Põhjust pole kaugelt vaja otsida – Egiptuse rahutused on ka Eesti reisijad ebakindlaks muutnud. Pigem eelistatakse kulutada veidi enam ja valida Türgi või veidi kallim Kanaaride reisipakett.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara