Kui töötaja nõuab kergemat tööd

Kui töötaja esitab arstitõendi või arstliku komisjoni otsuse, mille kohaselt töö ei vasta töötaja terviseseisundile, ei või tööandja lubada töötajal jätkata töötamist sellel tööl.

Küsimus: Töötaja esitab tööandjale eriarsti teatise või komisjoni otsuse, et see töö on vastunäidustatud ja nõuab kergemat tööd. Tööandja vastab, et ei ole anda ja nõuab, et lahkugu omal soovil. Töötaja seda avaldust ei kirjuta, sest siis ei saa kindlustushüvitist. Tööandja omalt poolt erakorralist ülesütlemist ka ei tee. Kuidas sellist vastuseisu lahendada?

Vastus: Kui töötaja esitab arstitõendi või arstliku komisjoni otsuse, mille kohaselt töö ei vasta töötaja terviseseisundile, ei või tööandja lubada töötajal jätkata töötamist sellel tööl. Vastavalt TLS § 88 (2) peab tööandja pakkuma töötajale võimaluse korral teist tööd. Kui teist tööd pakkuda ei ole, ütleb tööandja töölepingu üles TLS § 88 (1) alusel.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Anne Simmulmann

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara