26. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plaksumaisis rohkem antiüksüdante kui puu-köögiviljas

Teadlaste sõnul leidub popkornis rohkem tervislikke antioksüdante nimega polüfenoolid kui puu- ja köögiviljades.

Polüfenoolid, mida tavalises vees leidub kõigest 4%, moodustavad puu- ja juurviljades olevast veest 90%. Nüüd on aga teadlased avastanud, et veelgi hulgalisemalt leidub seda kasulikku antioksüdanti popkorni kestades, mis lisaks on veel ka kiudaineterikkad, vahendab teadus.err.ee

USA teadlaste sõnul võiks popkorn olla ideaalne suupiste. See on ainus vahepala, mis sisaldab 100% töötlemata täisteravilja. Kui teistes toitudes olev teravili töödeldakse ja lahjendatakse teiste koostisosadega, siis pakub üks portsjon popkorni umbes 70% inimese päevasest täistera vajadusest.

Autor: Sekretar .ee, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700