5. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest: Roosa ja liblikane kokteilibaar Butterfly Lounge

Butterfly Lounge on väga nunnu – püüdlikult moodne ja roosa ning liblikaist tulvil. Viimaseid leidub kelnerpoiste roosadel pluusidel, seintel ja isegi menüüs.

Joogimenüü algabki Liblikatega, lennukate kokteilidega. Lendu on nii nimedes kui ka koostisosades, olgu selleks siis rabarberimartiini või kokteil Sir Tangerine, mille sisu seletatakse lahti poeetiliselt: “Rohelise tee võluv maitse viib uutele tasanditele.” Edasi tulevad Päevakoerad, Jääliblikad ja Üheööliblikad – terve liblikapark.

Mida kõike saab kokku segada! Mustikaid ja arooniat (Most Wanted), maasikaid, vanilli ja armastust (Strawberry Martini), õuna, tsitrust ja jalgpalli (Waka Waka Martini), murakamoosi ja vodkat (Muraka Martini), basiilikut ja kurki (Basil & Cucu), banaani ja pahasid poisse (BaNasty Boys) jne. Et joogisegajad on oma ala tundvad spetsialistid, annab kinnitust riiulitäis trofeesid, mille Butterfly Lounge’i loojad on joogi- ja kokteilivõistlustelt ära toonud.

Oskuslikult koostatud menüü. Süüa saab Butterfly’s ka. Toiduvalik on kokku pandud asjatundlikult – mitte liiga napp, aga ka külluslik mitte, et peategelased kokteilid tagaplaanile ei jääks. On nii suupisteid kui ka suppi, pastat kui ka praadi.

Eelroogadest valisime kevadrullid pardiliha ja köögiviljadega, mille juurde käis roheline salat ja teriyaki-kaste. Kaste oli mõnus ja varjutas rullide kahvatu maitse, roheline salat lisas mahtu ja kokku sai parajalt toitva ampsu.

Supp oli trendikalt eestimaine: maapirn ja suitsujuust hernevõrsete ja porgandikrõpsudega. Menüüs olid märgitud ka röstitud seedermänniseemned, mis olid täiesti olemas, aga jäid herne alla peitu. Portsjon taas suur, sobilik omaette kõhutäiteks ja maitsev, ainult kui neid pikki hernevõrseid kuidagi mugavamalt suhu oleks saanud toimetada...

Pasta üllatas eelkõige suurusega, sedapuhku polnud suur mitte portsjon, vaid pasta ise: tegemist oli harva esineva lumacone-pastaga, mis tähendab rasvast tigu ja mida enamasti kasutatakse täidetud pasta tegemiseks. Sedapuhku käis lumacone juurde rammus koore-lõhe-krevetikaste ja üldmulje oli tänu pasta mõnusale tekstuurile täitsa korralik.

Lounge’ist vops kuklasse. Kuna Butterfly elamus peitub pigem joogis kui söögis, eelistasin vedelat magustoitu – valge šokolaadi martiinit. 

Butterfly lennukad joogisegajad saaksid tõenäoselt hakkama ka mitmekäigulise, ainult kokteilidest koosneva menüüga: eelroaks võib-olla kurk basiilikuga (Basil & Cucu), siis mõni toitvam mahedik ja lõpetuseks šokolaadimartiini või brüleekreemimartiini.

Nagu lounge’ides kombeks on, saab Butterfly’s kokteile nautida tugitoolides ja sohvadel lebaskledes. Aga lebasklemine võib mõnikord ka ebamugav olla, eriti kui naabrid on hoos. Naaberlaud oli meie omast astme võrra kõrgemal ja minu sohva seljatugi kohe nende laua kõrval.

Seal oli aga noormees parajasti tütarlapsele muljet avaldamas: jutt üha valjenes, liigutused muutusid laiemaks ja iga hoogsama žestiga sain tabamuse kuklasse. Nii et sedapuhku ei jäänud küünarnukitunne mitte kenaks kujundiks, vaid sellest sai karm tõde.

Butterfly Lounge

Aadress: Vana-Viru 13 / Aia 4, Tallinn

Telefon: 56 903 703

Avatud: E–T 12–00, K–N 12–02, R 12–03, L 15–03

25 punkti

toit (jook 10)

8/10

teenindus

9/10

interjöör

8/10

põhiroogade hinnad:

7–16 eurot

 

 

 

Autor: Urve Vilk, Heidi Vihma

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700