22. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 jaanipidu, kuhu minna

Täna ja homme toimub üle Eesti ohtralt jaanipäevapidusid. Äripäev soovitab kümme pidu, kuhu minna.

Vihula mõisa jaanituli

22.06 kl 19 Vihula mõisa pargis Lääne-Virumaal

Peol saab laulda, tantsida, kiikuda ja lihtsalt mõisa kaunis ümbruses mõnusalt aega veeta. Kavas on rahvalikud mängud, rammumeeste jõukatsumised, legendide pajatamine ja mõisatuur. Lavale astub ansambel Kukerpillid.

Piletid: 6-10 €. Lapstele kuni 12. eluaastani sissepääs tasuta.

www.vihulamanor.com

Jaanipäev Rock Hoteliga

22.06 kl 20 Tabivere vabaajakeskuses Jõgevamaal

Tabivere Vabaajakeskuse kõrval toimuval jaanipäeva peol esineb Rock Hotel. Õhtut alustab soojendusbändina Von Dorpat. Peale kontserti toimub disko kuni hommikuni. Diskot veab DJ Imre Tõekalju.

Piletid: 5 €. Lastele kuni 7. eluaastani sissepääs tasuta.

www.tabikas.ee

Pühajärve jaanituli

22.-23.06 kl 20 Pühajärve pargis Otepääl

Pühajärve Jaanituli toimub sel aastal kahepäevase festivalina, pakkudes meelelahutusprogrammi kolmel alal: pealaval, rannaalal ja tantsutelgis. Pealaval kütavad publiku üles Smilers, Tanel Padar & The Sun, Ott Lepland, Liis Lemsalu, Koit Toome ja Terminaator; tantsutelgis aitab jalgu keerutada Ivo Linna ja Anti Kammiste, rannaalal lisab peole vürtsi Eesti DJ-de paremik. Ürituse peaesinejaks on 90-ndate Euroopa diskomuusika staar Alexia.

Piletid: 1-päeva pilet eelmüügist 12 €, kohapeal 15 €; 2-päeva pilet eelmüügist 20 €, kohapeal 25 €. Kõikidele Jaanidele ja Jaanikatele ning lastele kuni 10. eluaastani sissepääs tasuta.

www.jaanituli.ee

Üle linna jaanituli Nõmmel

23.06 kl 18 Nõmme Spordikeskuses Tallinnas

Üle linna jaanitulel esinevad Ott Lepland, Marko Matvere & VLÜ ja Singer Vinger. Etendub tuleetendus „Maailma loomine“. Lapsi lõbustab piraadikapten Pepe ja lasteteater Trumm etendusega „Suhkrukohvik“. Õhtu kulgeb Venno Loosare juhtimisel ja Hardi Volmeri jaanitule loitsu saatel.

Piletid: eelmüügist 8-25 €, kohapeal 9-30 €. Lastele kuni 10. eluaastani sissepääs tasuta.

www.spordikeskus.ee

Jaanituli Viimsi vabaõhumuuseumis

23.06 kl 18 Viimsi vabaõhumuuseumis Harjumaal

Õdusasse mereäärsesse rannakülla toovad hoogsaid tantsurütme ansambel Kukerpillid, folk-punk bänd Legshaker ja rütmikas 2 Quick Start. Lastele ja täiskasvanutele toimuvad erinevad lõbusad mängud ja võistlused. Jaanilõke süttib kell 20.

Piletid: eelmüügist 6-12 €, kohapeal 10-20 €. Lastele kuni 7. eluaastani, paadiga tulijatele ja kalanimelistele sissepääs tasuta. 

www.rannarahvamuuseum.ee

Jaanipäev Eesti Vabaõhumuuseumis

23.06 kl 19 Eesti Vabaõhumuuseumis Tallinnas

Kell 19 algab peaväravast jaanitulede süütamise rongkäik, millele järgnevad kontserdid. Esinevad Norra noorteorkester Kvam Og Sellanra Skolekorps, ansambel Knihv, õhtu peaesinejaks on külaline Lätist, vägev torupilli ja trummiansambel Auli. Samuti astuvad ülesse Pillimehed Müller, Niller ja Raks ning Tuulelõõtsutajad. Külakiige kõrval toimuvat külajaanikut veab rahvakunstiansambel Leigarid. Nad tantsivad ise ning näitavad ka teistele ette vanade külapidude tantse ja laulumänge. Osa saab võtta köieveost, karkudel kõndimisest, teatevõistlusteset, pärgade punumisest jm.

Tasub teada: üritusele sõidavad eribussid.

Piletid: 6-24 €

www.evm.ee

Jaanipäev Palmse mõisas

23.06 kl 19 Palmse mõisas Lääne-Virumaal

Tantsuks esinevad Ines ja Supernova. Jaanipeolt ei puudu ka Lahemaa rahvamuusikud. Kavas on jaanimängud, võistlused, lõkke süütamine ja öömuusikakontsert. Õhtut juhib Ants Viermann. Mõisa tiigil ja aias süüdatakse tuhat küünalt.

Piletid: 6-10 €. Lastele kuni 6. eluaastani sissepääs tasuta.

www.palmse.ee

Rakvere jaanipäev

23.06 kl 19 Rakvere Laululaval

Lavalaudadel astuvad üles Meie Mees & Getter Jaani. Samuti toimuvad traditsioonilised jaanipäeva mängud ning süüdatakse ametlik Rakvere jaanituli. Õhtut juhib Anneli Parksepp. Jaanipäeva hitte mängib Dj Argo Lepik.

Piletid: eelmüügist 8 €, kohapeal 10 €. Jaanidele, Jaanikatele ja lastele kuni 7. eluaastani sissepääs tasuta.

http://et-ee.facebook.com/events/306041909489962/

Jaaniöö bossarütmis

23.06 kl 20 Leigo talu õuel Valgamaal

Vabaõhukontserdil Leigo talus järve kaldal esinevad Raivo Tafenau bänd ja Sergio Bastos.

Piletid: 7-14 €. Lastele kuni 12. eluaastani sissepääs tasuta.

www.leigo.ee

Terminaator Live – Suurejooneline jaanipäev Tartus

23.06 kl 23 Tartus klubis Atlantis

Peol astub lavale oma 25. juubelituuri pidava Terminaatori. Pidutseda on võimalik klubis sees või spetsiaalselt piiratud välialal, kus DJ Simon Jay mängib kõige suvisemaid ja tantsule ahvatlevamaid lugusid. Peole lisab hoogu südaööl Emajõel süüdatav jaanituli.

Piletid: 5-7 €

www.atlantis.ee

Autor: Signe Sillasoo, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700