24. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lady Gaga kutsub ballile

Homme ootab popmuusikatäht Lady Gaga Tallinna lauluväljakule oma keskaegsesse lossi ballile.

26aastane Stefani Joanne Angelina Germanotta ehk Lady Gaga astub homme Eestis lavale oma uue maailmaturnee “The Born This Way Ball” raames, mis sai aprilli lõpus alguse Lõuna-Koreast ja lõpeb järgmise aasta alguses Põhja-Ameerikas. Kokku annab ta 110 kontserti, neist järgmised Soomes ja Rootsis.

Koos Gagaga on laval viieliikmeline saatebänd, kuhu kuuluvad muusikud on varem esinenud koos Britney Spearsi, Back­street Boysi, Justin Timberlake’i, Mary J. Blige’i, Lionel Richie jpt. Ei puudu loomulikult ka tantsijad, keda esineb ballil 12.  

Aga enne veel, kui pidu oma ilus peale hakkab, astuvad lavale soojendusartistid: glam-­rokkansambel The Darkness ja Lady Gaga suur sõbranna DJ Lady Starlight.

Ball 15. sajandist pärit lossis. Laval toimuvat on artist ise iseloomustanud kui elektro-metal-pop-ooperit. “See on alguse lugu, kuulsuse kuningriigi tekkimine, mis jutustab sellest, kuidas me sünnime ja sureme tähistades,” selgitas lauljanna. Playlist on mängulise etenduse esitamiseks kokku pandud peaasjalikult artisti viimase plaadi lugudest, samas ei puudu ka varasemad hitid.

Vaatemäng toimub Tallinna lauluväljakule 65 veokiga kohale toodud laval, mis meenutab vaatetornide, kõrgete seinte ja keeruliste käikudega 15. sajandi lossi. Umbes 15 meetri kõrgune ja üle 20 meetri lai loss koosneb viiest tasandist, mille vahel Lady Gaga ja tema saatjad liiguvad.

“Lady Gaga maailmaturneeks “The Born This Way Ball” välja töötatud lavakonstruktsioone peetakse suurimateks, mis kunagi kontserdituuriks ehitatud. Ainuüksi tehnilisi arvutusi ja jooniseid on meile saadetud poolteist tuhat lehekülge,” kommenteeris BDG Musicu produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu.

Show kostüümid on valmistanud Itaalia moemajad. Loomulikult käivad suurejoonelise show juurde Lady Gaga firmamärgiks saanud ekstravagantsed kostüümid, mille on artisti jaoks loomud Versace, Moschino ja Armani.

“Mulle on alati pakkunud suurt rõõmu Lady Gagaga koostööd teha,” kommenteeris Giorgio Armani. “Imetlen tema oskust siduda mood oma suurejoonelise lavashowga,” lisas ta.

BDG juht Eva Palm on veendunud, et Lady Gaga tänavune turnee on üks maailma popmuusika tippsündmusi. “Lady Gaga on suur artist – ta on hea laulja ja meelelahutaja, kes on osanud oma masinavärgi hästi tööle panna. Tema looming, lavashow ja -kujundus ning imago on teistmoodi – energiline, värviküllane, huvitav, intrigeeriv,” sõnas Palm. “Oleme BDGs väga õnnelikud, et saame nii suure staari väiksesse Eestisse tuua just ajal, kui ta troonib maailma popmuusika absoluutses tipus,” oli ta õnnelik.

Lady Gaga – “The Born This Way Ball”

25.08 Tallinna lauluväljakul

Pilet: 49–250 eurot, müügil Ticketpro müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades

www.fbi.ee

Autor: Urve Vilk, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700