29. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpihimulisi täiskasvanuid oodatakse sügisel koolipinki

Augusti lõpus algustavad ülikoolid taas mahukate täienduskoolitusprogrammidega. Koolituse erileht toob välja valiku koolitusi, mis tööalaseks enesetäienduseks abiks.

Tallinna Ülikool

Lepingulised suhted majandustegevuses. Võlaõigus

24.–25.09, Tallinna Ülikool, Uus-Sadama 5, Tallinn

Koolituse eesmärk on jagada osalejatele võlaõiguslikke teadmisi lepingute sõlmimisest, lepingutest tulenevate kohustuste täitmisest ja vastutusest kohustuste rikkumise korral. Koolituse fookuses on müügilepingud, üüri- ja rendilepingud ning käsundus-, töövõtu- ja töölepingud. Osalema on oodatud nii väikeettevõtjad, juhatuse liikmed, osanikud, aktsionärid kui ka juristid.

Hind: 170 eurot; hinnasoodustus 15%, kui organisatsioonist osaleb kolm või rohkem inimest

www.tlu.ee  

Andmekaitse ja isikuandmete käitlemine

11.10, Tallinna Ülikool, Uus-Sadama 5, Tallinn

Koolituse eesmärk on anda osalejatele ülevaade isikuandmete kaitse õigusest ja isikuandmete käitlemise peamistest printsiipidest. Koolitusele oodatakse osalema organisatsioonide töötajaid, kes puutuvad oma töös kokku isikuandmete käitlemisega ning kes satuvad tihti situatsiooni, kus on vaja klientide andmeid jagada kolmandatele osalistele (nt politsei, vanglatöötajad jne).

Hind: 90 eurot; hinnasoodustus 15%, kui organisatsioonist osaleb kolm või rohkem inimest

www.tlu.ee 

Inglise ärikeel

16.10–04.12, Tallinna Ülikool, Uus-Sadama 5, Tallinn

Koolituse eesmärk on anda huvilistele teadmisi inglise ärikeele sõnavarast ja keelestruktuuridest ning arendada oskusi koostamaks ärikeskkonnas vajalikke dokumente (ärikiri, raport, aruanne jm).

Hind: 245 eurot (ei lisandu käibemaksu); hinnasoodustus 15%, kui asutusest osaleb rohkem kui kaks inimest

Lisainfo: koolitusele eelneb keeletaseme testimine

www.tlu.ee 

Tallinna Tehnikaülikool

Kvaliteedi ja tootlikkuse juhtimine

03.09–27.10, Tallinna Tehnikaülikool, Akadeemia tee 3, Tallinn

Koolituse eesmärk on anda teadmisi ja oskusi kvaliteedi ja tootlikkuse juhtimissüsteemi loomiseks ning arendamiseks ettevõttes. Koolitusel räägitakse lahti kvaliteedi ja tootlikkuse juhtimise baaskontseptsioonid: mõistete olemus, juhtimistsükkel, juhtimise süsteemid ja hierarhia; kvaliteedi käsitlused, mõõtmine, näitajad ja tegurid, kvaliteedi juhtimise funktsioonid, süsteemid jpm.

Hind: 200 eurot, millele lisandub registreerimistasu 21 eurot

www.ttu.ee/taiendkoolitus 

Sekretäride-juhiabide dokumendihalduse, asjaajamise, infotöö ja digitaalse kirjaoskuse arendamine

17.09–31.10, Tallinna Tehnikaülikool, Akadeemia tee 3, Tallinn

Koolituse eesmärk on anda sekretäridele-juhiabidele tööks vajalikke teadmisi ja praktilisi oskusi dokumentidega töötamisel, autentsete ja usaldusväärsete dokumentide loomisel, asutuste ja ettevõtete dokumendi- ja arhiivihalduse korraldamisel ning dokumentide säilitamisel.

Kursusele on oodatud sekretärid, juhiabid, assistendid, büroojuhid, referendid ja teised, kes soovivad omandada teadmisi sekretäri-juhiabi tööst või olemasolevaid teadmisi täiendada ning saada ettevalmistus sekretäri-juhiabi kutsetunnistuse taotlemiseks.

Hind: 1700 eurot (hinnale lisandub käibemaks)

www.ttu.ee/taiendkoolitus

Eesti Maaülikool

Töökeskkonnavolinike ja töökeskkonnanõukogu liikmete väljaõppekursus

27.–29.08, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56, Tartu; Eerika katsefarm, Aretuse tn 6, Märja, Tähtvere vald, Tartumaa; Rõhu katseaed, Rõhu, Tähtvere vald, Tartumaa

Kursusel räägitakse tööandja ja töötaja kohustustest ja õigus­test, tööõnnetustest ja kutsehaigustest, töötervishoiu ja -ohutuse korraldusest, sisekontrollist, töötervishoiu ja -ohutuse tegevuskavast, töötajate tervisekontrollist, töökeskkonna ohuteguritest ja mõjust. Osalema ­oodatakse põllumajandustoodete tootmise ja töötlemise, toidutootmise ja -töötlemise ning metsamajandusega tegelevaid füüsilisi või eraõiguslikke juriidilisi isikuid ja nende töötajaid.

Hind: tasuta

http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/tahtis/

Tartu Ülikool

Raamatupidamise kursus algajatele

03.09–17.10, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Posti 1, Viljandi

Koolituse eesmärk on anda ülevaade majandusarvestuse põhimõtetest, raamatupidamisest programmis Excel, töötasu arvestamisest, raamatupidamistarkvarast Merit Aktiva ja majandusaasta aruande koostamisest. Koolitusele oodatakse ettevõtjaid ja raamatupidamisest huvitatuid.

Hind: 163 eurot

www.ut.ee/et/koolitus

Läbirääkimised – kaklus või probleemi lahendamine 

24.–25.09, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Posti 1, Viljandi

Täiendusõppe käigus saavad osalejad teoreetilisi ja praktilisi teadmisi läbirääkimiste protsessist ja läbirääkimistega kaasnevatest probleemidest. Koolituse läbijad mõistavad tervikpilti nii enda kui ka partneri vaatepunktist, teavad läbirääkimiste kategooriaid, oskavad valida ­õiget stiili, on teadlikud läbirääkimiste eetikast ja kultuuride erisustest, kasutavad erinevate suhtluskanalite võimalusi ning tunnevad läbirääkimiste edu hindamise kriteeriumeid.

Hind: 80 eurot

Autor: Urve Vilk, Äripäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700