Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 3. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sven Suurraid: delegeerimise korral paku väikest präänikut

ASi Express Post juhataja Sven Suurraid ütleb, et kuna vahel on delegeeritavad üleanded natuke tüütud ja mitte kuigi huvitavad, tuleb väike präänik juurde panna, olgu selleks kas või töötaja soovitava reedese puhkusepäeva asendamine niisama vaba päevaga, kirjutab ajakiri Juhtimine.

ASi Express Post juhataja Sven Suurraid ütleb, et põhimõtteliselt saab kõik tegevused delegeerida ja olla ise koordinaator, suunaja. “Otsus, kas delegeerida või mitte, sõltub ülesandest ja inimesest, kellele delegeerida: kas ta on asjast huvitatud, kuidas ta uutesse ülesannetesse ja vastutusse suhtub ning kas teda võib usaldada, et ta saab hakkama.”

Mida kogenum töötaja, seda kergem on delegeerimine. “Uute töötajate puhul tuleb delegeerimisse suhtuda natuke ettevaatlikumalt ja kogu protsess on aeganõudvam. Uus töötaja vajab rohkem aega ja ülesande juurde selgitusi, samas on see hea proovikivi, kas ta saab hakkama. On võimalus jälgida, kuidas ta ülesande kallale asub, kuidas edasi toimetab jne,” räägib Suurraid.

Kogenud töötajatega on delegeerimine sageli nii lihtne, et enne kui ülesande andmisega lõpule jõutakse, on töötajal teada, mida oodatakse. Kuna vahel on delegeeritavad üleanded natuke tüütud ja mitte kuigi huvitavad, tuleb väike präänik juurde panna, olgu selleks kas või töötaja soovitava reedese puhkusepäeva asendamine niisama vaba päevaga.

Muidugi on hea delegeerida ülesandeid, mis on töötajale huvitavad ja väljakutsuvad. Topeltrõõmu toob see, kui eduka tulemuse korral saab seda ka avalikult välja öelda.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700