23. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Mix miksib mõnuga ida ja lääne maitsemaailma

Mix mitte ainult ei miksinud lounge’i ja restorani, Euroopat ja Aasiat, vaid ka menüüsid. Korraga sai kätte suši- ja päevamenüü. Millegipärast anti ette ka õhtumenüü – valik missugune!

Sisenemiseks läks vaja omajagu söakust, aknast avanev pilt oli kõike muud kui kutsuv. Valged seinad, valge baarilett, viinareklaamid – ääre linna diskobaar, mitte vanalinna restoran. Seda muljet süvendas ka külmade neoontuledega ääristatud menüütahvel. Tagantjärele tean, et see esimene, kiiskavvalge ruum on lounge, päris restoran on tagatoas ja seal on märksa hubasem: tumedad seinad, klaaskuulid, värviliste elektrituledega kristall-lühtrid ja kaunis siseõuevaade.

Julge maitsete ja vormidega katsetamine

Mix mitte ainult ei miksinud lounge’i ja restorani, Euroopat ja Aasiat, vaid ka menüüsid. Korraga sain kätte suši- ja päevamenüü. Kui otsused olid juba tehtud, siis millegipärast anti ette ka õhtumenüü – valik missugune!

Kui avaneks võimalus välja anda kõige veidrama nimega roa auhind, siis saaks selle Mixi “marmorjas praad Auberdeen Angus härja kastmega “Diablo””.

Härjakaste, milline fantastiline leid! Inglis- ja venekeelne tõlge andsid õnneks selgust: tegemist oli aberdiini-anguse veise praega, millel juures Diablo-nimeline kaste.

Kummalisi keelelisi leide oli teisigi: “salat “Bufala” mozzarella juustu ja prantsuse kastmega” (tähistamas pühvli-mozzarella-salatit), “kana Tai supp Kookose piimaga” jne.

Eelroaks valisin “küpsetatud rullid kitsejuustuga”, lisandiks karrijuurviljad ja mango-laimisalsa. Ükskõik mis rulliga tegemist, kitsejuust on alati mõnus, arvasin. Rulle polnudki. Olid hoopis ümmargused kitsejuustuviilud ja nende all beseepadjakesed. Lisandiks olid roheline köögiviljapüree triip, punased vürtsikad püreetäpid ja oranžikas mangosalsa.

Kitsejuust maitses nagu ikka, aga soolakas besee oli küll ülimalt haruldane kitsejuustulisand. Kahjuks polnud see ka krõbe, vaid vatise tekstuuriga. Fantaasiarikas küll, aga maitsev igatahes mitte.

Tegemist oli tõeliselt julge maitsete ja vormide kombinatsiooniga, mida oli raske harmooniliseks pidada.

Püüdlik teenindus

Pearoa asemel valisin tom kha gai, ühe oma lemmiksupi. See toodi lauale uhkes topeltserveeringus. Supikausi all oli alus, millele oli asetatud küünal, mis pidi supile sooja andma, kuid see oli juba kustunud.

Polnud viga, supp oli kuum niigi. Tavapärast köögivilja-kana-kookosekoostist täiendas Mix lendkalamarjaga ja see sobis sinna hästi. Nagunii kuulub Tai köögi juurde väike kalakastmemaitse – tihke kalamarjakrõmps andiski supile omamoodi

iseloomu.

Magustoiduks valisin juustukoogi kuuma kirsikompotiga. Supi taset see saavutada ei suutnud. Kook oli tavaline kohvikutoode, ka pitsist serveeritud kuum kirsikompott ei parandanud kesist muljet.

Teenindus oli pigem püüdlik kui asjatundlik, aga toimis. Nagu öeldud, oli restoran üpriski hubane. Nii et kui jätkub söakust viinareklaame täis lounge läbida, võib Mix sobida vähemasti neile, kes on võtnud eesmärgi kõiki kohalikke tom kha gai variante kogeda.

Mix Fusion

Aadress: Pikk 33, Tallinn

Telefon: 621 7700

Avatud: 12–23

Punkte: 16

TOIT

10/5

TEENINDUS

10/6

INTERJÖÖR

10/5

PÕHIROOGADE HINNAD: 11–28 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700