Autor: Tiive Murdoja • 12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 nõuannet, kuidas pühadel laenamislõksust pääseda

Järgnevalt mõned nõuanded Äripäevast, kuidas pühade ajal kinke ostes mitte langeda laenamislõksu. Märksõnadeks on eesmärkide seadmine, eelarve tegemine, sooduspakkumiste jälgmine ja spontaansete ostude vältimine.

Sea eesmärgid ja tee eelarve

Pühad ei jää tulemata ühelgi aastal, seega alusta nende planeerimist varakult. Kuhu lähed külla ja kes tulevad külla, kui mitu jõululauda on tarvis katta, kellele kingitusi teha - kui kogu see info koondatud, on juba palju kergem pühadeajale vastu minna. Lisaks võiks kokku leppida ka kingitustele kulutatav kindel rahasumma, mis vastaks kõigi pereliikmete võimalustele, samuti ka juhul, kui on suurem pere või soov kellelegi midagi väga hinnalist kuuse alla poetada. Päris kindlasti ei tohiks kingituste tegemisest kõnelemist häbiasjaks pidada ja siis, nui neljaks, püüda kasvõi kiirlaenu võttes kalleid asju osta.

Osta kingitused soodsal ajal

Uuri välja lähedaste soovid, nii saad kingid varakult välja valida. Teadagi on talvekaup soodsam hooajaväliselt. Samuti hoia silm peal sooduspakkumistel.

Väldi spontaanseid oste

Pühadehooaja juhatavad sisse juba oktoobrikuus vaikselt ligi hiilivad temaatilised pakkumised - ent kui tõesti pole tarvis uusi asju osta, ei ole ka mõtet soetada nipsasju pelgalt seetõttu, et need teele ette jäävad. Mõtle, et ka kõik lähedased ei pruugi õnnelikud olla leides kingipakist kiireltpurunevat hooajakaupa, millele majapidamises erilist rakendust pole - koormad nii enda kui teiste kodu tühja-tähjaga, mis varem või hiljem maandub prügikastis.

Mõtle läbi

Äkki hindavad lähedased palju enam mõnd kingitust, mida rahas mõõta ei saa. Vanaema lubadus kaunilt kujundatud kupongil hoida iga kuu ühel reedel lapselapsi on tegelikult väärt kingitus! Üle kogu ilma koguvad populaarsust ka oma kätega tehtud kingid - näiteks koduaia moos või isevalmistatud kompvekid, kootud suka- või kindapaar.

 

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700