17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes maksab sellel aastal töötajatele jõulupreemiat?

Kuna jõulud on tulemas, uuris Äripäev TOP 100 hulka kuuluvatelt ettevõtetelt, kas neil on tänavu plaanis töötajatele jõulupreemiat maksta.

"Jah, me tegelikult oleme juba maksnud. Maksime selle detsembris koos novembrikuu palgaga," kommenteeris elektriseadmeid ja -tarvikuid tootva Ensto Ensek ASi juhatuse liige Peeter Mõrd.

Tema sõnul on see ettevõttes väljakujunenud traditsioon, et nendel aastatel, kus on ettevõtte majandustulemused head ja tulemused vastavad ootustele, makstakse ka preemiat. "2011. aasta oli meil ka väga hea ja maksime ka eelmisel ning üle-eelmisel aastal jõulupreemiat. 2008. ja 2009. aastal me kindlasti ei maksnud," tõdes Mõrd. Ta märkis, et tegemist ei ole küll suure summaga, aga seda saavad kõik töötajad sõltumata palgast ja ametikohast. "Sel aastal maksime 75 eurot kõikidele töötajale, kes töötanud ettevõttes vähemalt ühe aasta. Ilmselt maksame ka järgmisel aastal, kui on kenad majandustulemused, püsime eelarves ning kasumiplaanid täis," lausus Mõrd.

Värvitootja Akzo Nobel Baltics ASi juhatuse esimees Piret Minn märkis, et neil sellist asja nagu jõulupreemia ei ole, on jõuluraha. "Meie puhul ja ka teiste puhul tuleb mõistet defineerida. Minu jaoks on preemia tulemustasu. Meie aga oleme töötajatele igal aastal maksnud jõuluraha," selgitas Minn.

Ettevõte maksab jõuluraha eesmärgiga, et töötajad saaksid teoks teha oma jõuluunistused, kas midagi head-paremat toidulauale või teha väike reis. "Seega ei ole see nagu preemia, see on jõuluraha jõuluunistuste teostamiseks. Kõikidele töötajatele üks summa. Me oleme 99% tõenäosusega iga aasta maksnud," lausus Minn.

Hulgikaubandusettevõte Mecro AS ei maksa oma töötajatele jõulupreemiat. Ettevõtte tegevdirektor Priit Printsi sõnul on töötajate motivatsioonipaketi üks osa see, et pikema staažiga töötajatele on ette nähtud lisapuhkus. "Kes puhkust ei ole ära kasutanud, neile makstakse see summa enne jõule välja. Neid päevi saab terve aasta jooksul kasutada," kommenteeris Prints ja lisas: "Pikem staaž algab meil alates viiendast tööaastast."

Autor: Tiive Murdoja, Alyona Stadnik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700