15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Dao Hua road on ehedad ja Hiinast pärit kokkade tehtud

Musta vesimao aasta algus pakkus väärika põhjuse külastada Hiina restorani. Tähistavad ju hiinlasedki aastavahetust nagu meie – suure ühise söömisega.

Dao Hua asub peaaegu südalinnas, Mardi tänaval. Ainult et Mardi tänav on tegelikult pigem mälestus tänavast – kunagine Keldrimäe tänavate loogika on igaveseks kadunud ja need mõned majad, millel Mardi tänava aadress, on pressitud kuhugi Liivalaia ja Juhkentali tänava ning turu vahele. Nii et Dao Hua asukohta võib juhatada küll, et otse Stockmanni vastas, aga üles on seda

leida raske.

Eksootilised maitsekooslused

Esimese meeldiva kogemuse saime kelneri ilmselgest uhkusest oma töö ja eriti töökoha üle. Kuulnud, et oleme Dao Huas esimest korda, andis ta meile lühikese ülevaate Hiina köögist, restoranist, selle omanikest ja Hiina päritolu kokkadest, Hiina söömiskommetest ja teest, tundes ilmselgelt kõige selle üle rõõmu ja jagades seda ka meiega. “Kõik on ehtne,” võib tema jutu lühidalt kokku võtta.

Peakoka oskustest (või nende puudumisest) on võimalik aimu saada toitu nägemata, st ainuüksi menüüd lugedes. Menüüd on natuke nagu raamatud, mõni põnev, mõni igav, mõni jätab külmaks, mõni haarab täielikult juba esimesest peatükist ehk eelroogadest.

Dao Hua puhul on keedetud seakõrvad Hiinapäraselt valmistatud munaga, keedetud kanapugud ja magus part, mis tuleb eelmisel päeval ette tellida, ilmselt kõige põnevamad palad mõõduka pikkusega eelroavalikust. Järgnevad supid, salatid, praetud juurviljad, erilised Hiina küpsetised, riisid-nuudlid, pelmeenid ja muidugi pearoad, mis kelneri kinnitusel on parajad kahele.

Nii et menüü järgi hinnates on Dao Hua ühtaegu eksootiline, usaldusväärne ja mitmekesine.

Jätsime seekord seakõrvad ja kanapugud söömata ning läksime kindla peale välja: kevadrullid krevettide, kanafilee ja juurviljaga. Esmakohtumine Dao Hua roogadega oli meeldiv, nende kevadrullid olid kõige lopsakamad, mahlakamad ja värskemad kõigist rullidest, mida ma meie Hiina söögikohtades iial saanud olen.

Eelroogadest proovisime ära ka aniisimaitselise sellerisalati ja kreveti – Hiina kapsa supi, mis mõlemad osutusid leebelt eksootiliseks ja maitsvaks.

Hiina toitude tulisus

Pearoaks valisime kelneri soovitusel loomaliha musta pipra ja paprikaga – see olla Dao Hua klientide lemmik ja meeldis mullegi. Toit toodi lauda tulikuumalt, raudpannil särisevana. Must pipar pärines otse Hiinast, kinnitas kelner, see oli eriliselt rikka maitsega ja andis roale intensiivse, sügava maitsevarjundi.

Menüü lugemisest saadud mulje leidis kinnitust: Dao Hua värvikad road on oskuslikult valmistatud ja maitsvad. Kõige enam on Sichuani päritolu roogasid, sest just sellest provintsist olla kokad pärit, aga leidub ka Kirde-Hiina ja Pekingi

roogasid – sealset magusat parti juba nimetasin.

Dao Hua sisekujundus on oma valdavalt punaste toonide ja Hiina laternatega suhteliselt traditsiooniline, kuid püsib mõõdukuse piires. Eksootikat doseeritakse just nii palju, kui toidu taustaks vaja.

Tagasihoidlikule asukohale vaatamata on tegemist igati ontliku restoraniga, mis sobib ühtviisi hästi nii vanaema sünnipäevaks (muidugi kui vanaema Hiina söögist lugu peab) kui ka ärilõunateks. 

Dao Hua

Aadress: Mardi 1, Tallinn

Telefon: 660 6017

Avatud: E suletud, T–K 12–20, N–L 12–22, P 12–20

Punke kokku: 25

TOIT

10/9

TEENINDUS

10/9

INTERJÖÖR

10/7

PÕHIROOGADE HINNAD: 7,50–15 eurot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700