4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulumaksutagastus tuleb osadele alates aprillist

Maksu- ja tolliamet (MTA) on tagastanud 283 638 tuludeklaratsiooni alusel 65,5 miljonit eurot tulumaksu. Tulumaksu on saanud kätte kõik need maksumaksjad, kes esitasid oma deklaratsiooni elektroonselt veebruaris ja kelle andmed ei vajanud täiendavat kontrolli.

Kõik maksumaksjad saavad oma tuludeklaratsiooni kohta infot personaalselt tuludeklaratsiooni infoleheküljelt. Ka teave, mis kuupäeval tagastusotsus tehakse, ilmub e-maksuametisse/e-tolli inimese deklaratsiooni infolehele. Kui MTA soovib saada täiendavaid dokumente, siis neid saab ametile edastada spetsiaalse lingi kaudu, mis on avatud konkreetse maksumaksja jaoks tema tuludeklaratsiooni infoleheküljel.

„Olulisemad põhjused miks veel ei ole tagastust tehtud on MTA soov kontrollida maksusoodustuste õigsust või kui inimese maksutagastuse on arestinud kohtutäitur või maksumaksja ei olnud eelmisel aastal õiguskuulekas," lausus teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. „Maksusoodustuste õigsuse kontrolliga on amet juba alustanud, soovitame maksumaksjatel olla kannatlikud, sest kõik, kellel on selleks õigus, saavad oma tulumaksu tagastuse kätte," lisas Udde.

Maksumaksjatele, kelle maksutagastus viibib kas eelmisel aastal õigeaegselt esitamata jäänud tuludeklaratsiooni tõttu või perioodil 15.02.2012 kuni 14.02.2013 olnud võlgnevuste tõttu, alustatakse tagastamisi aprilli alguses. Samuti alustatakse tulumaksu tagastamist aprillis neile maksumaksjatele, kes esitasid deklaratsiooni paberkandjal.

Tänase seisuga on oma tulu deklareerinud 74% oodatavatest maksumaksjatest ehk 474 304 inimest, kes ootavad riigilt tagasi 78 miljonit eurot tulumaksu või peavad juurde maksma 4,9 miljonit eurot tulumaksu.

Autor: Juuli Laanemets, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700