Autor: Tiive Murdoja • 3. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Test: Milline on parim cappuccino-piim

Täisautomaatseid espressomasinaid leiab üha enamates kontorites ja kodudes. KAFO tegi testi, et selgitada välja, milline piim on parim cappuccino ja latte jaoks.

Kindlasti ei ole sellele küsimusele ühest vastust. Kui otsida netist või küsida sõbralt, kes justkui teab kohvidest ja nende valmistamisest rohkem kui sina, saad alati lõputult erinevaid vastuseid ja versioone. Kui sul ei ole ajaga just kitsas käes (ja kellel oleks?), siis katsetad läbi erinevad piimad ja leiad endale selle õige, mis rahuldab täpselt sinu maitsevajadusi ja sobib just sinu masinasse.

KAFO katsetas valiku Eesti kauplustes levinumaid piimasid JURA täisautomaatse espressomasinaga. Hinnati piima maitseomadusi, vahu püsivust ja siidisust. Selle alusel pandi paika pingerida.

KAFO piimatesti tulemused:

1. Alma 3,5% – Hästi kreemjas, tugev, siidine ja läikiv vaht. Mõõdukas ja mõnus magusus.

2. Alma 2,5% – Sarnane Alma 3,5%, aga maitselt natuke lahjem ja vaht veidi nõrgem.

3. Tere 2,5% – Eelnevatest väiksem vahukogus, siiski ilus, läikiv ja siidine vaht. Maitselt üsna magus.

4. Tere 3,5% – Kõige ilusam vaht, väga tugev ja siidine. Maitselt magus, aga rasva maitse tuntav.

5. Farmi 2,5% – Vahtu rohkem kui Tere 2,5%, aga vaht pole nii ilus ja maitse pisut vesine.

6. Tere Cappuccino 3,2% – Hea vahukogus, veidi liiga õhuline. Maitselt magus.

7. Tere Latte 2,5% – Vahukogus lattele hea, aga cappuccinole pisut vähe. Maitselt magus, aga täidlusest jääb tänu vesisusele puudu.

Kes laktoosiga piima kasutada ei saa, siis väga head piimajoogid saab ka laktoosivaba piima ja sojapiimaga.

Allikas: www.kafo.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700