11. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Hetke kolm nägu – baar, restoran ja ööklubi

Rotermanni kvartali pikk elustamisprotsess kannab vilja, inimesed hakkavad linna parima arhitektuuriga kvartalit juba omaks võtma. Suure panuse sellesse on andnud sealsed söögikohad – Platz, Alter Ego ja suve alguses avatud Hetk.

Suvi sai kahjuks otsa enne, kui kõik terrassid läbi jõudsin istuda. Nüüd, sügisel, on kõige mõnusamaks kohaks Hetke kaminaesised diivanid. Kaminal on selle ööklubi-baari-restorani disainis väga oluline roll: lisaks sooja andmisele on see efektseks pilgupüüdjaks ja põhjuseks ajaloolist tööstusarhitektuuri puuriitadega täiendada.

Viskisõprade paradiis

Hetke öist nägu pole ma näinud, kuid restorani ja baari ühendamisega tuleb ta ilusasti toime. Arvestades meie restoranide tavapärast nappi klaasiveinivalikut, on neli punast, neli valget pluss roosa juba täiesti arvestatav kogus.

Kui veinisõpradel on Hetkes põhjust rõõmustada ja õllesõpradel vaimustuda – õlleloetelu täidab terve lehekülje –, siis viskijoojatel on oht lausa eufooriasse sattuda: viskisid on tervelt kahe lehe­külje jagu.

Viskisid esitletakse asjatundlikult maade ja regioonide kaupa, kusjuures ainuüksi Islay saarelt on seitse jooki, nende hulgas ka võimsalt turbase lõhna ja täidlase maitsega Lagavulin. Hinna­skaala on lai – Iiri viskidest on esindatud näiteks nii laiatarbekaup Jameson kui ka eksklusiivne Midleton Very Rare.

Lisaks lopsakale joogikaardile on Hetke eri­päraks toredad taimetoidud. Taimetoidulised meil küll enam nälga ei jää, aga enamasti pole neile pakutav kuigi isuäratav. Hetke kohta see ei käi – seesamiseemnetega paneeritud talujuust meekastmega või kikerherneburgeriga pihv pakkusid liha-kalaroogadele tugevat konkurentsi.

Otsustasin siiski tursa kasuks, sest nagu apetiitset taimetoitu, leiab ka turska restoranides väga harva. Kartuli-brokolipüreel trooniv tursk oli suurepärane, mahlakas, hõrk. Taldrikule kaunilt laiali tõmmatud pohlakaste täiendas seda nii värvilt kui ka vormilt, aga mitte maitselt – kuna taldrik polnud soojendatud, oli kaste juba lauale jõudes jahtunud. Pohla-tursa duett oleks võinud ju kenasti kõlada, aga teistsugustes tingimustes. Kas ööklubi-baar-restoran on koht, kus kliendid oskaksid taldrikute soojendamist oodata, on muidugi omaette küsimus.

Särtsakas teenindus

Aga millises küpsusastmes peaks loomaliha olema, seda võiks külastajate käest juba praegu küsida. Hetk läks selles osas päris originaalset teed: lihaviil oli ühest otsast õhem, teisest paksem, üks ots täisküps, teine poolküps – ka nii on võimalik. Lisandiks pakutud soe karulaugu-muskaatkõrvitsasalat oli küll üleni täisküps ja väga maitsev.

Minu lemmikuks sai küpsetatud kitsejuust. Krõbe Kreeka pähkli paneering andis pehmele kitsejuustule tekstuuri, tomati-tšatni mahlakuse, veinikaste sügavuse – klassikaline kombinatsioon ja väga hästi õnnestunud.

Kelneriks juhtus olema verinoor poiss, töörõõm ilmselgelt silmis säramas. Oskas rääkida roogadest, oskas soovitada veini, ja tuli kohe tagasi ka küsima, kuidas ma soovitusega rahule jäin – tore! Ainult Hetke muusikaga ei suutnud ma leppida: juba kell kuus viitas helitugevus pigem ööklubile kui restoranile. Võib ju olla, et see hinnang on kantud ealistest iseärasustest. Minu noor, klubimuusikaga harjunud lauakaaslane igatahes nii ei arvanud, temale see sobis.

Hetk

Aadress: Roseni 9, Tallinn

Telefon: 522 7785

Avatud: P–N 12–23, R, L 12–05

Punkte kokku: 24

TOIT

10/7

TEENINDUS

10/8

INTERJÖÖR

10/9

Põhiroogade hinnad: 9–15.50 eurot

Vaata kõiki restoraniteste SIIT.

 

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700