16. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas optimeerida firmapeo eelarvet?

Kuidas optimeerida peo eelarvet, kui inimesi ettevõttes ei ole vähemaks jäänud, vaid jäänud samaks või isegi juurde tulnud? Pakkuda tahaks meeldejäävat pidu, millest räägitakse veel päevi-nädalaid-aastaid.

Allpool toome mõningad enda kogemusi, mida oleme edukalt kasutanud:

Peoruumiks restoran  -  tavaliselt ruumi rendi eest raha ei küsita. Tuleb kasutada nende toitlustusteenust. Suurema tellimuse puhul on tavaliselt võimalus hinna osas läbi rääkida. Kui on väiksem seltskond, siis valige koht, kus saab Teid paigutada eraldi ruumi. Tihti on restoranidel õhtuti erinevad esinejad - seega on teil kohe ka programm omast käest võtta.

• Alkohol - sõltub peost. Restoranis valige kaks alkohoolset jooki, mida pakute tasuta. Näiteks valge- ja punane vein. Ülejäänud jookide osas on võimalik restorani omanikega hinna osas läbi rääkida. Kui olete rentinud  ruumi, siis soovitame alkoholi peale tervituskokteili pakkuda  tasu eest! Tasu võib-olla sümboolne, kuid see aitab pidu hoida heades kätes ning ühtlasi toetada eelarvet.

• Osalemistasu - võib-olla sümboolne, kuid piisav, et motiveerida kohale tulema. On väga kahju, kui olete korraldanud peo 100le inimesele ja kohale tuleb 60.

• Ajastus - korraldage jõulupidu jaanuaris või veebruaris. Miks mitte suvepäevad korraldada hoopis septembris - ilmad on veel soojad ja saab telkida kui vaja. Võite kindel olla, et peokohtade rent ja ka programm (muusikud jmt) on oluliselt odavamad. Proovige pidu korraldada nädala esimsel poolel (E-K), sellisel juhul on veel üks eelis - töötajad tulevad parema meelega kohale.

• Catering - kui Teil on olemas ruumid, kus pidu korraldada, siis soovitame toitlustamiseks kasutada catering-teenust. Esialgu võib tunduda kallim, kuid küpsetamise kõrvalt kokku hoitud aeg ja hästi planeeritud toidukogused kahandavad selle hinnavahe olematuks või pigem teie kasuks.

• Kingitused/tegevus - siduge tegevused ja kingitused omavahel. Väga tore on endale firmapeol jõulukingiks valmistada kompvekke, teepakke, vannipalle vms. Pidu ongi tihtipeale kingitus töötajatele.

• Muusika - DJ on odavam kui bänd ning saab muusikat vastavalt peo olukorrale kohendada. Kui soovite muusikat terveks õhtuks ja soovite  bändi, siis on mõistlik tellida bänd 3-4 setiks ja valida õhtujuht, kes hiljem DJ-ks kehastuks.

• Magustoit - tellige minimagustoidud, mis on portsjoniteks jaotatud. Väga sageli tellitakse suur ja kallis tort. Hiljem peokäigus ringi vaadates on torditükkidest heal juhul võetud 1-2 lusikatäit.

Loe lisaks www.pidupäev.ee.

 

Autor: Tiive Murdoja, Getter Jürlau

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700