13. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läbimõeldud töökuulutus toob sobilikud kandidaadid

Suur osa ettevõtete avaldatud töökuulutustest on kahvatud ja silmapaistmatud, leiab personalijuht Helo Tamme. Loe, kuidas koostada pilkupüüdvat töökuulutust.

Nad sisaldavad pikka tööülesannete loetelu, kandidaatidele esitatavate nõuete loetelu ning standardseid pakkumisi. Enamik tööandjaid justnagu kardaks eristuda – või lihtsalt ei oska nad head töökuulutust koostada.

Pilkupüüdva kuulutuse nimel tasub vaeva näha

Enne töökuulutuse avaldamist tuleks välja uurida konkreetse meediumi sihtrühm ning endale selgeks teha, kas selle sihtrühma kuuluvad  inimesed võivad olla antud ametikohale sobilikud kandidaadid. Peale levinud kanalitele võiks ära kasutada ettevõtte spetsiifikat ning lisada kuulutus nt ametiautodele, kliendi­teenindustesse, välireklaampindadele, bussipeatustesse.

Silma jäävad kuulutused, kus on kasutatud fotomaterjali, karikatuure ja uuenduslikke lahendusi, nt QR-kood, valem, video. Ajalehtedes ja ajakirjades avaldatavates töökuulutustes ongi mõistlik välisilmele rõhuda ja lisada vähem teksti. Pigem võib viidata, kust huviline leiab täpsemat infot kõnealuse konkursi kohta.

Portaalid aga annavad võimaluse töökuulutuse detailsemaks kajastamiseks ning ettevõtet ja tööd iseloomustava video lisamiseks.

Spetsiifiline, kuid samas piisavalt üldsõnaline

Olles piisavalt spetsiifiline ja väljakutseid pakkuv, peaks töökuulutus nõuete koha pealt jääma siiski üldsõnaliseks, et inimesed ise end kohe maha ei kannaks ja julgeksid kandideerida.

Kui ettevõte on võitnud auhindu ja saanud avalikku tunnustust (näiteks pere- või töötajasõbralik firma), siis tasub see töökuulutuses ära märkida.

Teistest pakkumistest eristuvad ka need kuulutused, kus on välja toodud konkreetne töötasu, pakutavad soodustused ja koolitused, ühistegevused, kaugtöö tegemise võimalus jne.

Autor: Tiive Murdoja, Helo Tamme

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700