17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Rumours - modernses vormis kirju sisu

Rumours asub Tallinna vanalinna kõige modernsemas majas. Nii nooblis hoones tegutsev restoran ei saa piirduda muidugi ainult mingiks lihtsaks söögikohaks olemisega ja nii ongi  Rumours ühekorraga “restaurant & lifestyle”.

Restoranina tuleb ta kenasti toime, elustiili poole pealt leidsin Facebookist üksnes paari DJ reklaamid, kodulehekülje uudistest mõned 2011. aasta peod ja reklaamiklipi, kus muu hulgas lubatakse elegantseid hommikusööke.

Elegantsed inimesed ei kiirusta aga isegi mitte hommikusöögile – restoran avatakse alles kell 12. Lahti on see reede- ja laupäevaöösiti aga kuni kella kaheni, kusjuures pakutakse spetsiaalset öömenüüd.

Modernne disain

Aia majaks nimetatud hoone, kus restoran asub, valmis aastal 2009 ja sealseid elu- ja äripindu müüdi (ning müüakse siiani) kui eriliselt põnevaid, luksuslikke, samal ajal privaatseid ja suurepärase asukohaga.

Mis puutub Rumoursisse, siis nii see tõepoolest ka on – see on põnev, luksuslik ja privaatne. Ruumid on liigendatud ja paiknevad eri tasapindadel, on kohti väiksematele ja suurematele seltskondadele ning vaade avaneb otse Vana-Viru tänava kasiinole ja ööklubile. Eriti maaliline kumbki neist muidugi ei ole, kuid elamust pakub iga restoraniaken, kust näeb muud kui parkivaid autosid.

Menüü esindab ühekorraga Hispaania, Itaalia, Vene, Prantsuse, Tai kööki, lisaks Jaapani makid ja nigirid. Toidupakkumises on kindla peale välja mindud – ei mingit originaalsust, tehakse ainult neid roogasid, mida klient hästi tunneb: carpaccio ja tapas’ed, lõhetartar ja Caesari salat, terav Tai supp ja borš, pasta ja risoto, brüleekreem ja tiramisu. Sealjuures pole valik mitte ülearu suur – kolm suppi, neli pearooga, neli magustoitu.

Kirev menüü

Pearoogadest valisin fooliumis küpsetatud lõhefilee ja jäin üpriski rahule. Kokk oli lõhe juustu ja krevettidega katnud ja päästis ta sel moel tavapärastest üleküpsetamise hädadest. Natuke liiast oli see küll kuuma saanud, kuid tänu rasvasele juustule üpriski maitsev. Lisandiks pakutud aurutatud köögivili oli meeldivalt kerge, kuigi jahedavõitu.

Lõhes on alati omajagu elegantsi ja vaatamata buffet’-likule juustukattele sobis fooliumikala restorani noobli disainiga päris hästi. Lauakaaslase munanuudlid oleksid aga kiirsöögikioskis paremini maitsenud, midagi restoranilikku selles roas ei olnud. Parimaks elamuseks jäi aga oblikasupp, see oli meeldivalt täidlane ja maitsev. Oblikaid vist ei peeta restoranivääriliseks, igatahes pakutakse seda nii Eesti kui ka Vene köögi traditsioonilist rooga kahetsusväärselt harva.

Õllede suhteliselt nappi valikut ehtis Guinness ja peaaegu olematut klaasiveinivalikut sai asendada kokteilidega, mis osutusid vägagi lopsakateks. Kohal olid kõik menukid Bloody Maryst Cosmopolitanini, Black Russianist Kir Royalini. Konjakeid esindasid ainult Hennessy ja Martell,  brändisid Metaxa ja kalvadost Pere Magloire, aga šampanjavalik oli muljetavaldav – kalleim jook oli 499 eurot maksev Louis Roederer Cristal Brut. Teenindus oli meeldiv ja kiire, kuid tühjas restoranis olekski imelik, kui ainsate külastajatega ei jõutaks tegeleda.

Rumours

Aadress: Vana-Viru 13, Tallinn

Telefon: 644 1000

Avatud: E–N 12–22, R–L 12–02

Punkte kokku: 24

TOIT

10/7

TEENINDUS

10/8

INTERJÖÖR

10/9

Põhiroogade hinnad: 10,90–18,90 eurot

Loe kõiki restoraniteste siit.

 

Foto: Julia-Maria Linna

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700