Autor: Tiive Murdoja • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõbrapäeva sündmused Tallinnas

Sõbrapäeva puhul toimuvad Tallinnas mitmetes muuseumites huvitegevused, meisterdamised ja kontserdid nii lastele kui täiskasvanutele.

Lastemuuseum Miia-Milla- Manda

Lastemuuseum Miia-Milla- Manda korraldab sõbrapäeva puhul suurejoonelise sõbrapäeva tralli. Osaleda saab eri töötubades, et meisterdada kas koos sõbraga või sõbrale vahvaid kingitusi. «Teeme värvilisi 3D südameid ja südamlikke südameloomi. Tähetornis loetakse nagu ikka toredaid lugusid,» tutvustas üritust muuseumi pedagoog Gerli Palmits.

Loe lisaks www.linnamuuseum.ee/miiamillamanda.

Tallinna Linnamuuseum

Linnamuuseum kutsub perepäevale ja kontsertloengule. Kell 18 algab õhtujutt ja -muusika, ka esitletakse linnamuuseumi kogusse kuuluvat, 16. sajandist pärinevat paest aknasammast, mille reljeefidel on kujutatud muusikuid laulmas ja pilli mängimas. Samba võimalikust päritolust, sellel kujutatud motiividest ja toonase ajastu raidkivikunstist laiemalt räägib raidkivikogu hoidja Risto Paju. Ansambli Gambare esituses kõlab keskaja ja renessansi muusika plokkflöödil, rataslüüral ja löökpillidel. Kontserdile pääseb muuseumi sooduspiletiga 2 euro eest.

Laupäeval, 15. veebruaril korraldab linnamuuseum perepäeva. Kella 11-16 saab meisterdada vuntse Vanale Toomale või keskaegseid peakatteid hennineid, kogu muuseumis on võimalik toredaid otsimismänge mängida. Kell 12 ja kell 15 tutvustab linnamuuseumi peaspetsialist Sulev Mäeväli Mustpeade vennaskonna aardekambrit. Sissepääs 1 euro.

Loe lisaks www.linnamuuseum.ee.

Kontserdid Kiek in de Kökis

Kaunist muusikat saab sõbrapäeval nautida ka Kiek in de Kökis. EZMA muusikaagentuuri lauljad toovad muusika iidse suurtükitorni müüride vahele. Esinevad metsosopran Eda Zahharova, sopranid Elina Netsajeva, Maria Melaha, Anastasija Tsubina, tenor Andrei Bogats ja bariton Ain Orav, klaveril Tiiu Jürma ja Jonathan Jürgenson. Kontsert algab kell 18, pileti hind 7 eurot.

Sarjas «Neitsitorni salongimuusika õhtud» on sõbrapäeval musitseerimas Henry Laks oma tuntud headuses. Heale muusikale lisab vürtsi kombinatsioon imeilusast sisekujundusest ja Tallinna vanalinna kauneimast vaatest Neitsitorni Veinikorrusel. Kontsert algab kell 19, sissepääs pool tundi enne algust. Pilet maksab 7 eurot, sooduspilet 4.50 ning piletimüük toimub enne ürituse algust kohapeal.

Loe lisaks www.linnamuuseum.ee/kok.

Lindakivi kultuurikeskus

Lindakivi kultuurikeskus pakub sõbrapäeval lõbusat meelelahutusprogrammi. Esinevad Tip-Top klubi, tantsustuudio Star Dance, lastestuudio Svet jpt. Pileti hind 4 eurot.

Loe lisaks www.lindakivi.ee

Sündmused raamatukogudes

12. veebruaril kell 13 toimub Pirita raamatukogus (Metsavahi tee 19) igakolmapäevane nobenäppude ring. Seekord meisterdatakse sõbrapäeva kingitusi.

13. veebruaril kell 15 toimub Sääse raamatukogus (Sõpruse pst 186) nobenäppude töötuba, kus valmistatakse sõbrapäevakaarte.

15. veebruaril kell 14 on Väike-Õismäe raamatukogus (Õismäe tee 115a) kavas üritus, mis uurib, mida sõpradega mängida ilma arvuti ja nutitelefonita, iga ilmaga ja igal pool nii, et kõigil oleks lõbus. Kavas lõbusad seltskonnamängud, mida on lihtne mängida ja mis ei nõua erilisi vahendeid.

* Alla kommentaaride rubriiki on oodatud kõigi lugejate vihjed sündmuste kohta, mis toimuvad sõbrapäeva puhul üle Eesti.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700