Autor: Tiive Murdoja • 14. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karjääripäeval saab kuulata tuntud inimeste karjäärikäikude kohta

Eesti Karjäärinõustajate Ühingu eestvedamisel toimub 27. märtsil Tallinnas karjääripäev "Terve karjäär", kus esinevad teiste hulgas Fred Jüssi, Tiina Jõgeda, Peep Vain, Kadri Seeder jpt.

"Igapäevatöös näeme, kuidas valikute tegemine oma elu ja karjääri kujundamises on üha keerulisem. Samas on see kiiresti muutuvates majandusarengutes ka üsna loomulik protsess," selgitas Eesti Karjäärinõustajate Ühingu (KNÜ) esinaine Sirli Kriisa põhjusi, miks ühing peab vajalikuks teadvustada karjääriplaneerimise vajalikkust ja võimalusi ning  toetada erinevatel elualadel tegutsevaid inimesi terve elukvaliteedi ja enesearengu väärtustamisel.

Esmakordselt toimuva  täiskasvanutele suunatud teemanädal "Terve karjäär" algatuse eesmärgiks on suurendada inimeste teadlikkust oma töö- ja erialaste otsuste tegemisel. "Karjäärimuutused on normaalne osa meie elus. See tähendab, et kuigi inimesel on hetkel stabiilsena näiv elu ja töö, jätkab ta oma oskuste ja teadmiste täiendamist ning suudab plaanida oma karjääri  nii, et avarduvad tema võimalused. Kui sa tead, et sul on valikuvõimalus, oled sa ka rahulikum, enesekindlam, mis omakorda tagavad parema elukvaliteedi," lisab projekti juht ja KNÜ liige Küllike Arend teemanädala sisu selgituseks.

Karjääripäevale tulevad esinema mitmed tuntud ja erineva töökogemuse või karjäärikäikudega inimesed:

* loodusemees Fred Jüssi teemaga „Põhilised väärtused inimese elus“,

* Vain & Partner koolitaja Peep Vain  teemaga „Tähtsad küsimused“,

* ajakirjanik, kolumnist ja psühholoogiline nõustaja Tiina Jõgeda teemaga „Õnneliku tööleidja saladused“.

* Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder teemaga „Kuidas töö nõnda palk? Töö tasustamine Eestis“,

* Tallinna noorte karjäärikeskuse karjäärispetsialist, karjäärinõustajate koolitaja Virve Kinkar töötoas „Karjääri planeerimine - mitte ainult noortele!",

* Swedbank HR partner Urve Tamme arutleb teemal „Sinu karjäär - kas rõõmus teekond või pahur ekslemine?“,

* MTÜ Elukaar karjäärinõustaja ja koolitaja Andrei Kipper, teemaks „Elu harjumuste ja rütmi muutmine“,

* Ericsson Eesti AS personalijuht ja PARE esinaine Ülle Matt vaatleb teemat „Karjääri võimalikkusest ühe ja ainsa  tööandja juures".

Programm täieneb pidevalt. Karjääripäev on osalejatele tasuta. Osalemiseks avatakse eelregistreerimine alates 3. märtsist KNÜ veebilehel www.kny.ee/tervekarjaar.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700